H Super League δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως στο θέμα της αδειοδότησης των ομάδων, όπως τουλάχιστον αποφασίστηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού.

Η προσπάθεια που επιχείρησαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος που θα τιμωρούνται οι ομάδες στο συγκεκριμένο κομμάτι, έπεσε στο κενό, καθώς στην ψηφοφορία που έγινε η πλειοψηφία των μελών είχε εντελώς διαφορετική άποψη.

Στο κενό η πρόταση των τριών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις τρεις ομάδες προτάθηκε να καταργηθεί η ποινή του υποβιβασμού εφόσον κάποια ΠΑΕ δεν πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και να επιβάλλεται τιμωρία αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ υποστήριξαν ότι εφόσον μία ομάδα δεν υποβιβάζεται αγωνιστικά την προηγούμενη σεζόν θα πρέπει να συνεχίσει στο επόμενο πρωτάθλημα.

Να τιμωρείται με απαγόρευση μεταγραφών, δηλαδή απόκτησης παικτών, όχι όμως και με απαγόρευση πώλησης παικτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία απορρίφθηκε και ως εκ τούτου η θέση της Λίγκας προς την ΕΠΟ είναι να συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα ισχύοντα κριτήρια αδειοδότησης.

«Δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Η αδειοδότηση θα είναι η ίδια όπως πέρυσι. Τα κριτήρια δεν αλλάζουν», ήταν τα λόγια του προέδρου της Λίγκας, Απόστολου Παπουτσάκη.

Ένταση για την… φωτογραφική διάταξη

Στη διάρκεια της συνεδρίασης δημιουργήθηκε ένταση, όταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, έκανε αναφορά στα περί… φωτογραφικής διάταξης που μπήκε στο αθλητικό νομοσχέδιο για τον Παναθηναϊκό.

Η απάντηση του Δημήτρη Γόντικα ήταν ότι αυτή η διάταξη θα μπορούσε να περάσει και από άλλο νομοσχέδιο, ενώ παρενέβη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, τονίζοντας ότι αυτή η διάταξη αφορά και την Ενωση, λόγω των επαφών που γίνονται με ξένους επενδυτές.

Η κατάσταση πήγε να βγει εκτός ελέγχου, με τη νομική υπηρεσία της Λίγκας να παρεμβαίνει και να ζητάει να μπει το θέμα προς ψηφοφορία, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό ούτε από τον Ολυμπιακό και το θέμα έληξε εκεί.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Διαμορφώθηκε η ενιαία θέση των ΠΑΕ-Μελών της Σούπερ Λίγκας αναφορικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τις επιμέρους διατάξεις αυτού, η οποία θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και άλλους θεσμικούς φορείς.

2. Αποφασίστηκε όπως προταθεί στην ΕΠΟ να παραμείνει ως έχει το σύστημα αδειοδότησης.

3. Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση του Δ.Σ. για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΑ την Τρίτη 10/1/2012.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης