Παλικαρίσια πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Πανιώνιος, μετά από ένα ματς-θρίλερ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 4-3 του Παναθηναϊκού στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση) στη Νέα Σμύρνη, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ της, Γιάννη Σιδεράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», κι έτσι έβαλε φαρδιά πλατιά την… υπογραφή του στην πρόκριση της ομάδας του.

Ο αγώνας


Πολύ φτωχό σε θέαμα και καλές φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο στη συνέχεια οι «πράσινοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς να μπορέσουν όμως να απειλήσουν την εστία του Σιδεράκη.

Βέβαια ρόλο θεατή είχε στο πρώτο μέρος και ο Ορέστης Καρνέζης, καθώς οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα τους «πράσινους», αφού έκαναν εύκολα τη λάθος πάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές για να πάρουν το προβάδισμα.

Για τους «κυανέρυθρους», οι Σκέμπρι, Κούτσι, αλλά και ο κορυφαίος Σάμαρης έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο ο εξαιρετικός σήμερα, Ορέστης Καρνέζης ήταν σε ετοιμότητα, όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Στη μοναδική περίπτωση που ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν εξουδετερωμένος, ο Σιμάο φώναξε «παρών» κι έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα, μετά από κεφαλιά του Τσότσαλιτς.

Στον αντίποδα, με το γκολ… φλέρταρε και ο Παναθηναϊκός σε δύο περιπτώσεις με τον Τότσε, ο οποίος ωστόσο αστόχησε αρχικά με κεφαλιά και στη συνέχεια σε τετ α τετ με τον Σιδεράκη.
Κάπως έτσι το 0-0 διατηρήθηκε έως το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου, κι έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Λέτο έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 1-0 για το «τριφύλλι», όταν στο 94’ μετά την σέντρα του Βύντρα, πλάσαρε μόνος του άουτ.

Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε και στην μισάωρη παράταση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, όπου ο Πανιώνιος με πρωταγωνιστή τον Σιδεράκη, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, πήρε την πρόκριση με 4-3 σκορ.

Δείτε το video…

Κίτρινες: Σκέμπρι, Ρόβας, Σάμαρης – Κουίνσι, Τοτσέ, Σπυρόπουλος, Ζέκα, Κατσουράνης, Λέτο

Κόκκινες:

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κρικβέλια, Όμο, Σιόβας, Κούτσι, Τσότσαλιτς,Πετκάκης, Αμπντουλάγεβ (86′ Γουνδουλάκης), Σάμαρης, Ρόβας (94′ Κούρντι), Σκέμπρι.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα (91′ Καραγκούνης), Κουίνσι Λέτο, Τοτσέ (80′ Ρούντολφ).

Η διαδικασία των πέναλτι:

Παναθηναϊκός: Ο Καραγκούνης εκτελεί και ο Σιδεράκης αποκρούει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία.

Πανιώνιος:
Ο Σάμαρης εκτελεί, ωστόσο ο Καρνέζης αποκρούει κι αυτός.

Παναθηναϊκός: Ο Κουίνσι νικάει τον Σιδεράκη και κάνει το 1-0.

Πανιώνιος:
Ο Τσότσαλιτς ευστοχεί και ισοφαρίζει σε 1-1.

Παναθηναϊκός: Ο Ρούντολφ είναι ψύχραιμος και κάνει το σκορ 2-1.

Πανιώνιος: Ο Σκέμπρι αστοχεί και παραμένει το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός:
Ο Κατσουράνης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και κάνει το 3-1 για το «τριφύλλι».

Πανιώνιος: Ο Γουνδουλάκης νικάει τον Καρνέζη και μειώνει σε 3-2.

Παναθηναϊκός: Ο Λέτο χάνει την ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του, καθώς το πέναλτί του αποκρούεται από τον  Σιδεράκη.

Πανιώνιος:
Ο Σιόβας εκτελεί και ισοφαρίζει σε 3-3.

Παναθηναϊκός: Ο Μπιάρσμιρ στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Πανιώνιος:
Ο Όμο κάνει το 4-3 στέλνοντας τον Πανιώνιο στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης