Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 101 σωματεία από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ.

Στη διάρκειά της, η διοίκηση απαλλάχθηκε από κάθε διαχειριστική ευθύνη, ενώ εγκρίθηκε ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο αθλητισμός λειτουργεί σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται μέσα από τις κοινωνικές εξελίξεις. Έχει επηρεαστεί σε όλα τα επίπεδα η λειτουργία των φορέων. Έχουμε πει πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης και η διαχείριση του χώρου έχουν συνέπειες όχι μόνο στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό, αλλά γιατί ο αθλητισμός αναφέρεται στα Ελληνόπουλα.

Οι αθλούμενοι μιας χώρας είναι το πιο ζωντανό της κομμάτι και η αθλητική δραστηριότητα έχει πολλαπλές αντιδράσεις. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι δεν υπάρχει μια συγκροτημένη πολιτική. Ο αθλητισμός αντιμετωπίζεται στην πολιτική του κουρέματος χωρίς μέριμνα.

Οι πρωταθλητές μας είναι εγκαταλελειμμένοι στο μερίδιο που αναλογεί στην Πολιτεία, προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτοι τη δουλειά τους. Από το 2004 και μετά οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να κεφαλαιοποιήσουν την επένδυση που έγινε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχω βαθιά πεποίθηση πως τα προβλήματά μας δεν είναι κυρίως τα οικονομικά, αλλά κυρίως θεσμικά και ηθικά. Η αντίδρασή μας στην απόφαση της Πολιτείας να περικόψει τεράστια ποσά από τα εγκεκριμένα επίσημα κονδύλια της ΓΓΑ είναι γνωστή. Η κατάσταση αυτή μας έχει οδηγήσει να έχουμε ένα τεράστιο άνοιγμα σε προπονητές, αθλητές και προμηθευτές.

Παρότι καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, το άνοιγμα εξακολουθεί να είναι στο ύψος του 1.900.000. Πρόκειται για υποχρεώσεις, οι οποίες είναι οριστικοποιημένες. Από τη συνάντηση με τον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή ενημερώθηκα για το ύψος της επιχορήγησης που θα λάβουμε το 2012.

Αν και εφόσον δεν περικοπεί στην πορεία, αρκεί για να βγάλουμε τις υποχρεώσεις της χρονιάς.
Όμως, ο γγΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε να χρήματα του 2011. Ωστόσο, εμείς δεν τα παρατάμε, γιατί έχουμε την πληροφόρηση πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα πως οι δηλωμένες δαπάνες του 2011 θα καταβληθούν. Όμως, δεν βλέπω η ΓΓΑ να παλεύει και να κυνηγάει αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κ. Σεβαστής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης