Να αγωνιστούν με αποφασιστικότητα κόντρα στον Ολυμπιακό για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κάλεσε τους παίκτες του Ατρόμητου ο Γιώργος Σπανός.

Ο μεγαλομέτοχος των Περιστεριωτών στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του τελικού με τους «ερυθρόλευκους», τόνισε με νόημα ότι, δεν θα ‘πρεπε να κατέβει η ομάδα του, αν δεν πιστεύει στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός:

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι: «Ο σκοπός της σημερινή συγκέντρωσης είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Αυτό θα πρέπει να σημαίνει ένας τελικός Κυπέλλου. Η Πολιτεία με την αστυνομία, η ΕΠΟ και οι ομάδες να έχουμε άψογη συνεργασία για να μην συμβούν τα περσινά. Οι ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είναι αντίπαλοι για 90 λεπτά και μόνο.

Θέλουμε να γίνει ένας τελικός γιορτή. Σε αυτήν την συγκυρία το γεγονός αυτό να περάσει τα μηνύματα που θέλει. Ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να κερδίσει. Μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού δεν έχουμε χρόνο για πισωγυρίσματα. Όλοι πρέπει να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Να κάνουμε ένα τελικό που θα μείνει στην μνήμη των φιλάθλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα περσινά επεισόδια και το τι έχει γίνει φέτος ώστε να μην ξανασυμβούν: «Ο σκοπός της σημερινής συνέντευξης είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το παιχνίδι αυτό το αντιμετωπίζουμε ως γιορτή. Για να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από τα δεινά που έχει περάσει. Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για τις μετακινήσεις. Οι οργανωμένοι μας έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους οργανωμένους του Ολυμπιακού και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ακράδαντα πιστεύω ότι θα είναι ένας διαφορετικός τελικός».

Για το αν καλείται και μπορεί η ομάδα του να κάνει την υπέρβαση
: «Αυτό πιστεύω και αυτό θα περάσω ως πρόεδρος στους παίκτες. Αν δεν πιστεύουν στον τίτλο, να μην κατέβουν. Είμαστε φιλόδοξη ομάδα, αλλά και πραγματιστές. Ξέρουμε ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας. Να είναι σίγουροι οι οπαδοί μας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Δώνης: «Γενναίο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός»

Για την έγκριση του Ολυμπιακού να αγωνιστούν στον τελικό Κυπέλλου οι Μήτρογλου και Τάτος (παίζουν δανεικοί από τους Πειραιώτες στον Ατρόμητο) μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δώνης, χαρακτηρίζοντάς την κίνηση γενναιότητας.

Ο προπονητής των Περιστεριωτών παράλληλα διατράνωσε ότι η ομάδα του θα παλέψει με κάθε τρόπο για το τρόπαιο, ενώ ευχήθηκε να μην συμβεί το παραμικρό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του «αστεριού»:

Για τη ευχή του πριν το ματς: «Γνωρίζουμε όλοι πως ο τελικός του Κυπέλλου σε όλες τις χώρες είναι γιορτή. Αυτό που εύχομαι εγώ είναι να το απολαύσουμε κι εδώ, να το ευχαριστηθούμε και όταν τελειώσει το παιχνίδι -ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει νικήσει- να παραμείνουν στις κερκίδες οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων για να τις χειροκροτήσουν. Κυρίαρχη λέξη και κυρίαρχο σημείο σε κάθε κουβέντα που κάνουμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ο σεβασμός».

Για το κατά πόσο είναι εφικτό να επιτευχθεί μια ατμόσφαιρα σαν αυτή που υπάρχει, για παράδειγμα, στα αγγλικά γήπεδα:
«Υπάρχει διαφορά στην κοινωνία, αλλά και στη νοοτροπία. Δεν μπορούμε εύκολα να συγκρίνουμε λαούς. Στην Αγγλία οι φίλαθλοι βρίσκονται όλοι μαζί έξω από το γήπεδο, τρώνε και πίνουν μαζί και μετά μπαίνουν μέσα.

Εδώ πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν έχουμε ούτε το επίπεδο, ούτε τη νοοτροπία να πάμε τόσο μακριά. Μπορούμε όμως να σταματήσουμε να αναπαράγουμε φαινόμενα βίας. Και όταν συμβαίνουν τέτοια, να βρίσκουμε την αιτία τους και να λύνουμε το πρόβλημα και όχι να σκεφτόμαστε ιδανικές καταστάσεις για τις οποίες ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι».

Για την πορεία του Ατρομήτου στη διοργάνωση: «Αποκλείσαμε σπουδαίους αντιπάλους μέχρι να φτάσουμε στον τελικό. Ήταν σπουδαίο επίτευγμα ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, ο αποκλεισμός νωρίτερα του Άρη, αλλά και της πιο φορμαρισμένης ομάδας του β’ γύρου, του Αστέρα Τρίπολης. Οπότε, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν εύκολος ο δρόμος μας μέχρι εδώ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που είμαστε στον τελικό και έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την προηγούμενη. Ίσως ήταν κακό πέρυσι ότι είχαμε ίσες πιθανότητες με την ΑΕΚ, ενώ φέτος πάμε ως το απόλυτο αουτσάιντερ».

Για τις πιθανότητες της ομάδας του: «Θεωρώ γενικώς ότι όποιος δεν ονειρεύεται και δεν έχει φιλοδοξίες, είναι κενός άνθρωπος. Πέρα από τον ρεαλισμό που μας διακατέχει ως ομάδα, ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο το αουτσάιντερ νικά πολλές φορές το φαβορί. Είναι τρανό, εξάλλου, το παράδειγμα της Εθνικής μας στο Euro 2004. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα παλέψουμε για το τρόπαιο. Και χιουμοριστικά θα πω ότι μπορεί να είναι δύσκολο να νικήσεις δύο φορές τον Ολυμπιακό, αλλά εμάς μας φτάνει έστω μια».

Για τη χρησιμοποίηση των Τάτου-Μήτρογλου: «Θεωρώ γενναίο από την πλευρά του Ολυμπιακού ότι μας αφήνει να τους χρησιμοποιήσουμε. Καμία ομάδα στο εξωτερικό δεν αφήνει δανεικούς να παίξουν εναντίον της. Έτσι συμβαίνει παντού στον πλανήτη. Από την άλλη, είναι σημαντικό και για τους παίκτες, γιατί ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πετύχεις γκολ απέναντι στην ομάδα που ανήκεις, να πανηγυρίσεις και μετά να πηγαίνεις για προετοιμασία μαζί της. Θα εξαρτηθεί απ’ αυτά που θα μου πουν οι ίδιοι».

Σκόνδρας: «Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σκόνδρας ξεκαθάρισε πως ο Ατρόμητος θα μπει δυνατά στο παιχνίδι για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός των Περιστεριωτών:

«Αυτός ο τελικός μεταξύ του Ατρομήτου και του Ολυμπιακού είναι μία γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να το χαρεί όλη η Ελλάδα. Να γεμίσει το γήπεδο με οικογένειες, γυναίκες, παιδιά και να μην δημιουργηθούν επεισόδια.  Το κίνητρο για να κατακτήσει κάποιος το Κύπελλο είναι πολύ μεγάλο. Και ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό στην διεκδίκηση του τροπαίου. Πρέπει να μπούμε με πάθος και δύναμη για να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό που είναι μία πολύ δυνατή ομάδα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης