Χαμηλούς τόνους θέλησε να κρατήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το νέο άθλο της αποδεκατισμένης ομάδας του απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα.

«Είναι μια παλικαρίσια νίκη για την ομάδα, μια νίκη που ήρθε από δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η ομαδικότητα που δείξαμε σε άμυνα και επίθεση και ο δεύτερος είναι η αυταπάρνηση των παικτών. Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Παίζαμε με μία ομάδα που ήθελε να διεκδικήσει την πρώτη θέση» σχολίασε ο Έλληνας τεχνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναγκάσαμε μία άκρως επιθετική ομάδα να σκοράρει 52 πόντους, όταν εκτός έδρας έχει μέσο όρο 84. Η άμυνά μας ήταν καταπληκτική και μας έδωσε το παιχνίδι. Σίγουρα κάποια καλάθια χάθηκαν από την υπερπροσπάθεια των παικτών και την κούραση. Είναι πολύ μεγάλη νίκη αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις απώλειες που έχουμε» συνέχισε ο Σφαιρόπουλος.

«Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να ξεκουράσουμε τους παίκτες που έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και να δούμε πότε θα είναι έτοιμοι οι παίκτες που αναρρώνουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την υπερπροσπάθεια και την αυταπάρνησή τους» συμπλήρωσε.

Από την αναφορά του, πάντως, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το φίλαθλο κοινό: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Δεν παιχνίδι ποιοτικά δεν ήταν καλό, αλλά ο κόσμος είδε τους παίκτες να κάνουν μία υπερπροσπάθεια, να παλεύουν και να βουτούν στο παρκέ. Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον θέλουμε κοντά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Βασίλη Σπανούλη είπε ότι «έπαθε διάστρεμμα όταν προσγειώθηκε στο παρκέ στο τελευταίο σουτ που έκανε. Θα δούμε αύριο αν πονάει και πώς θα είναι».

Όσο για το αν ο Ολυμπιακός έπαιξε τη νύχτα της Πέμπτης την καλύτερη άμυνα επί των ημερών του; «Πιστεύω πως ναι, δεδομένων των αναλογιών. Το ροτέισόν μας ήταν πολύ μικρό. Οι παίκτες έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μία ομάδα που παίζει με πολλή ενέργεια. Η άμυνά μας ήταν πολλές φορές υψηλού επιπέδου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης