Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε τη συγκέντρωση στην άμυνα ως κλειδί της νίκης επί του Παναθηναϊκού, ενώ υπερασπίστηκε τον Βασίλη Σπανούλη.

«Δεν θεωρώ ότι ήταν άσεμνη χειρονομία. Το κάνει ο Ρονάλντο στη Ρεάλ και συμβαίνει από παίκτες και στο ΝΒΑ και εκεί δεν γίνεται τίποτα. Όταν έχεις ακούσει τα εξ αμάξης και παίζεις με 200 σφυγμούς, θα ξεσπάσεις. Δεν ήταν άσεμνη χειρονομία. Έχει δείξει ποιο είναι το ήθος του και την αξία του, αλλά θεωρώ ότι δεν προκάλεσε καθόλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αγωνιστικό κομμάτι πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι δικαιούμασταν 100% τη νίκη. Παίξαμε καλύτερα από την αρχή μέχρι το τέλος. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό πολύ χαμηλά στο σκορ. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε επίθεση κι άμυνα. Δεν τους αφήσαμε να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο. Είχαν και κάποια σουτ που δεν μπήκαν ελεύθερα και μαρκαρισμένα. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε τον ρυθμό. Το ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο μας έδωσε διαφορά που την κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Βρίσκαμε πάντα κατάλληλες λύσεις αμυντικά κι επιθετικά, και νομίζω ότι επικρατήσαμε δίκαια. Μεγάλη νίκη, που μας δίνει το πλεονέκτημα έδρας. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στους τελικούς. Είμαστε μέσα και στους δύο στόχους και θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έπλεξε και το εγκώμιο του Ντάρντεν ύστερα από σχετική ερώτηση για τον ρόλο του: «Ο Ντάρντεν είναι ένας παίκτης κλειδί για εμάς. Στη σειρά με την Μπαρτσελόνα μάρκαρε τον Τόμας και τον κατέβασε από τους έντεκα πόντους στους 2, 1 ή και 0. Ο Τόμας μετά έβαζε 23 πόντους στο πρωτάθλημα. Η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη. Μάρκαρε τον Διαμαντίδη και είναι παίκτης κλειδί. Επιθετικά υπάρχουν βραδιές που είναι καλός κι άλλες που δεν είναι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι καλός στην άμυνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης