Συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε για τα φλέγοντα θέματα του στίβου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλασικό αθλητισμό, ενώ σχολίασε και την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να προχωρήσει σε αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, λόγω περικοπών στην τακτική επιχορήγησή του, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις για την προετοιμασία των αθλητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Σεβαστής παράλληλα, αποκάλυψε ότι την Τετάρτη είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος του άφησε την εντύπωση πως θα γίνει προσπάθεια να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα.
Επιπροσθέτως κατηγόρησε τη ΓΓΑ για επιλεκτική και αδιαφανή πολιτική στο θέμα των επιχορηγήσεων, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

«Εάν δεν υπάρξει λύση, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ακόμη και με μη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, ωστόσο το τελευταίο πράγμα που θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε είναι να διακόψουμε την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Εκτός πια αν τα πράγματα εξελιχθούν τόσο άσχημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σεβαστής.

Αναφορικά με το πώς θα αντιδράσει η ομοσπονδία σε περίπτωση που και φέτος γίνει περικοπή στα εγκεκριμένα χρήματα, είπε: «Ε, τότε εκεί δεν θα έχουμε άλλη επιλογή, από το να πούμε στο τέλος της σεζόν …χαιρετίσματα. Δεν μπορεί να κλείσει ο ΣΕΓΑΣ, δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν περιμένουμε θαύματα, όμως έχουμε μια ελπίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις περικοπές από τη ΓΓΑ και την αναστολή των δραστηριοτήτων του ΣΕΓΑΣ είπε: «Εκτιμήσαμε πως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί η πορεία μας σε επίπεδο αγώνων. Το 2010 δεν δόθηκε έκτακτο κονδύλι. Κάναμε αναγκαστικές περικοπές, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε με τα χρήματα που είχαμε. Όπως εμφανίστηκαν από τα στοιχεία της ΓΓΑ, όταν κόπηκαν τα αναδρομικά διαπιστώσαμε πως δεν είχαν γίνει αναλογικά οι περικοπές. Υπάρχουν ομοσπονδίες που δεν έχουν υποστεί την ελάχιστη μείωση.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ δεν πάρθηκε για να πιέσουμε ή να εκβιάσουμε, είναι το αδιέξοδο που δεν μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τους αγώνες. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο. Στις πληρωμές των αθλητών δεν έχουμε κενό και αυτό χάρη στα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Βλέπουμε ότι υπάρχει επιλεκτική και αδιαφανής πολιτική από την ΓΓΑ, που δεν υπακούει στο δίκαιο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ παρέθεσε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και τις κινήσεις που έχει κάνει κατά καιρούς η ομοσπονδία, προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά.

Σχετικά με την ενδεχόμενη πώληση των εκτάσεων του Ελληνικού σε ξένο επενδυτή, είπε ότι ο κ. Μπιτσαξής θα έπρεπε να είχε καλέσει όλους όσοι εμπλέκονται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και να βρεθεί μια λύση ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ομοσπονδίας. Και τόνισε: «Ο Άγιος Κοσμάς δεν πρέπει να χαθεί, όπως χάθηκε το “Καραϊσκάκης”, όπου μας εξαπάτησαν. Ας μπει ρήτρα στον ξένο επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει το κόστος της αντικατάστασης των εγκαταστάσεων. Επίσης η Πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τον εξοπλισμό των σταδίων. Σε λίγο δε θα έχουμε αθλητές, διότι δεν θα υπάρχουν όργανα».

Καταλήγοντας, ερωτηθείς για το αν υπάρχει πρόθεση από την διοίκηση να παραιτηθεί, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ απάντησε: «Έχουμε υποχρέωση να μείνουμε. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μια μάχη για να γίνει κάτι στον αθλητισμό».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης