Στην Αθήνα επέστρεψε σήμερα η εθνική πόλο των ανδρών, μετά τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη συγκεκριμένη διοργάνωση κατέλαβε την έκτη θέση, με την παρουσία της να κρίνεται ικανοποιητική, μολονότι δεν κατάφερε να νικήσει αντιπάλους υψηλού βεληνεκούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε μία θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του Εντμοντον, αλλά και στο Παγκόσμιο που θα γίνει το 2013 στη Βαρκελώνη.

Μίραλης: «Μπορούσαμε και καλύτερα»

«Δείξαμε ότι είμαστε σε αρκετά υψηλό επίπεδο, αν και μπορούσαμε και καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ένα από τα δύσκολα παιχνίδια, θεωρώ όμως πως δείξαμε ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες ομάδες υψηλού επιπέδου και νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει συνέχεια. Μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο στο μέλλον», επισήμανε ο Ανδρέας Μιράλης.

Εν συνεχεία ο διεθνής πολίστας στάθηκε ιδιαίτερα στον χαμένο προημιτελικό με το Μαυροβούνιο: «Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο ήταν καθοριστικό για τη συνέχεια. Το παλέψαμε, ήμασταν πολύ κοντά να μπούμε εμείς στην τετράδα, δεν έγινε, αλλά είδαμε ότι το Μαυροβούνιο πέρασε στον τελικό και είναι όντως μία πολύ μεγάλη ομάδα».

Ο πρώτος σκόρερ της εθνικής στο Αϊντχόφεν αναφέρθηκε και στο μεγάλο στόχο της χρονιάς, την πρόκριση στο Λονδίνο: «Το μεγάλο στοίχημα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλει δουλειά και πειθαρχία.

Θεωρώ πως αν δουλέψουμε σωστά θα καταφέρουμε να περάσουμε στους Ολυμπιακούς. Είμαι αισιόδοξος και η αισιοδοξία μου πηγάζει από το υψηλό επίπεδο της ομάδας.

Νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στο Έντμοντον και θα προκριθούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας.

Αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, που είναι πάρα πολύ σημαντικός για όλη την υδατοσφαίριση και όχι μόνο για εμάς σαν παίκτες, θα τον πετύχουμε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης