Η αθλήτρια βόλεϊ της Βραζιλίας Ταντάρα Καϊσέτα, που αποκλείστηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών ενόσω αγωνιζόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, υποστήριξε πως η ουσία στην οποία βρέθηκε θετική μετά από τεστ στις 7 Ιουλίου, εισήχθη κατά λάθος στον οργανισμό της.

Σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (06/08) ο δικηγόρος της Καϊσέτα (η οποία αποχώρησε από το καμπ της ομάδας επιστρέφοντας στη Βραζιλία), υπογράμμισε πως δεν έλαβε εν γνώσει της την ουσία Ostarina, ένα φάρμακο που χρησιμοποιούσαν οι bodybuilders και για τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα αποδείξουμε ότι η Ostarina εισήλθε τυχαία στον οργανισμό της αθλήτριας και ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση των αθλητικών της επιδόσεων», αναφέρεται στην επιστολή του δικηγόρου.

«Πρόσφατα, πολλοί Βραζιλιάνοι αθλητές έπεσαν θύματα επεισοδίων που αφορούν την Ostarina», πρόσθεσε, χωρίς δώσει περισσότερα στοιχεία. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας δημοσιοποίησε την είδηση του θετικού τεστ της Καϊσέτα λίγο πριν τον ημιτελικό της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα. Η Βραζιλία κέρδισε με 3-0 και προκρίθηκε στο παιχνίδι χρυσού μεταλλίου εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης