Aπίστευτο ατόπημα της διοίκησης της ΕΡΤ και άλλη μία απόδειξη διαχρονικής κακοδαιμονίας που βασανίζει τη δημόσια τηλεόραση από την πρώτη ημέρα που βγήκε στον αέρα αποτελεί  το γεγονός ότι οι Έλληνες τηλεθεατές και φίλαθλοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη θριαμβευτική πρόκριση του Έλληνα πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο ίδιος ο Πετρούνιας δήλωσε απογοητευμένος και έκανε λόγο για ατόπημα ενώ η ελληνική ολυμπιακή επιτροπή άσκησε κριτική στη ελληνική δημόσια τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΡΤ σε ένα εγχείρημα απεμπόλησης των ευθυνών της κατηγορεί την ιαπωνική τηλεόραση για το οικτρό συμβάν.

Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να σώσει τη χαμένη τιμή του Ραδιομεγάρου στη Μεσογείων.

Υποτίθεται πως η δημόσια τηλεόραση προετοιμάζεται και ζει για τέτοιες στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέδειξε η ΕΡΤ πως είναι κατώτερη των περιστάσεων και πως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο μίνιμουμ των απαιτήσεων που συνεπάγονται τέτοια γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Όλη η Ελλάδα αισθάνθηκε περήφανη όταν ο Πετρούνιας παρά τους τραυματισμούς και την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη με την εγχείρηση στον ώμο του κατάφερε να προκριθεί στο Τόκιο και να αποδείξει πως με τη θέληση και το πείσμα μπορεί κανείς να υπηρετήσει το ταλέντο.

Ε, λοιπόν η δημόσια τηλεόραση όφειλε να ικανοποιήσει αυτό το δημόσιο αίσθημα. Η ηγεσία της είναι υπόλογη και βεβαίως η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τις επιλογές της.

Το χρονικό της χαμένης τιμής της ΕΡΤ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.333 και προκρίθηκε πρώτος και καλύτερος για τον τελικό της 2ας Αυγούστου. Η κάμερα τον «έπιασε» να δίνει φιλιά προς την οικογένειά του, ωστόσο η προσπάθειά του δεν μεταδόθηκε ποτέ.

Άμεσα ξέσπασε σάλος, ενώ μετά από κάποια ώρα ήρθε στη δημοσιότητα το βίντεο με την προσπάθεια του «άρχοντα των κρίκων» μέσα από το twitter του Eurosport.

Ακολούθησε η… αντίδραση της Βασιλικής Μιλλούση, γυναίκας του Πετρούνια, που μοιράστηκε την απογοήτευσή της για την… γκάφα, ενώ η ΕΡΤ θεώρησε τους διοργανωτές υπεύθυνους.

Μετά από αρκετή ώρα η ΕΡΤ βρήκε και δημοσίευσε την καταπληκτική προσπάθεια του Έλληνα χρυσού Ολυμπιονίκη του Ρίο την οποία μοίρασε μέσω της ιστοσελίδας της Glomex.

 

Μετά από όλη αυτή την αναταραχή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά της, ενώ και ο Λευτέρης Πετρούνιας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ποτέ η προσπάθειά του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα Ολυμπιονίκη:

Για τον προκριματικό: «Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς σε σχέση με τους άλλους».

Για τον τελικό: «Πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε».

Για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ο αγώνας σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ: «Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και αυτό δεν συνέβη. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα, είναι άδικο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης