Το αμερικανικό ποδόσφαιρο έκανε σήμερα (29/3) το προτελευταίο βήμα που χρειαζόταν για να επιχειρήσει να ενταχθεί το άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, λαμβάνοντας την έγκριση του ισχυρού εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αμερικανικού Ποδοσφαίρου (IFAF) θα πρέπει τώρα να περιμένει την έγκριση της απόφασης από τη συνεδρίαση της ΔΟΕ τον Οκτώβριο στη Βομβάη της Ινδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πλήρης αναγνώριση της IFAF πρόκειται να εγκριθεί από τη σύνοδο της ΔΟΕ. Έχει εκπληρώσει όλα τα απαραίτητα κριτήρια για να λάβει πλήρη αναγνώριση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς.

Μεταξύ των κριτηρίων για την αναγνώριση των νέων αθλημάτων από τη ΔΟΕ είναι η καθολικότητα καθώς και ο αριθμός των υφιστάμενων εθνικών ομοσπονδιών σε όλες τις ηπείρους.

Το flag football, μια μορφή αμερικανικού ποδοσφαίρου χωρίς επαφή που παίζεται από ομάδες των πέντε, προσπαθεί να μπει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες 2028 ως ένα από τα αθλήματα που θα προστεθούν από τους τοπικούς διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό ποδόσφαιρο είχε λάβει προκαταρκτική αναγνώριση το 2013.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης