Την ευκαιρία να διεκδικήσει το νταμπλ θα έχει ο Ολυμπιακός, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον ΟΦΗ στον β’ αγώνα της ημιτελικής φάσης στο Ηράκλειο, ωστόσο πήρε το εισιτήριο, λόγω της νίκης της με 1-0 στο Γ. «Καραϊσκάκης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τον Ατρόμητο, ο οποίος νωρίτερα ξεπέρασε τον σκόπελο του Αστέρα Τρίπολης.

O αγώνας

Φτωχό από θέαμα και καλές φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Πειραιά είχε μία φλύαρη υπεροχή, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Μόνο μία φάση έκανε κι αυτή στο 18′, όταν σε σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά και ο Σαχσανίδης απέκρουσε με δυσκολία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ προσπαθούσε να πρεσάρει ψηλά για να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των αντιπάλων του, όμως επίσης δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια δύσκολη κατάσταση στην εστία του πρώην τερματοφύλακά του (έπαιξε ο Κάρολ αντί του Μέγερι).

Έτσι ήρθε φυσιολογικά το «στείρο» 0-0 στη λήξη του πρώτου 45λεπτου. Στους ίδιους ρυθμούς κύλησε και το β’ ημίχρονο. Στο 55′ το διαγώνιο σουτ του Τοροσίδη έφυγε ελάχιστα άουτ και πέραν αυτού… ουδέν για αρκετή ώρα.

Στο 79′ το σουτ του Ζορμπά έφυγε δίπλα από το δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στον αγώνα. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.


Κίτρινες:
Πίτσος – Ορμπάιθ, Τζιμπούρ ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Πίτσος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Κάλαϊτζιτς (82′ Ουκάρ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ, Χόρχε Λόπεθ (73′ Ζορμπάς), Παπουλής, Μάντζιος.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (64′ Μακούν), Μιραλάς, Τζιμπούρ (92′ Φουστέρ), Αμπντούν (85′ Χολέμπας).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης