Γεμάτη ειδήσεις ήταν η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με τη σημαντικότερη εξ αυτών να αποτελεί η αποχώρησή του από την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού ανακοίνωσε το τέλος της ενασχόλησης του με το «τριφύλλι», κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας 33 ετών που είχε η οικογένειά του στην ομάδα, διάστημα στο οποίο αυτή δαπάνησε περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ και χάρισε στους «πράσινους» 41 τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι η ομάδα είναι προς πώληση έναντι 25 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό».

Παράλληλα εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Euroleague και του Τζόρντι Μπερτομέου, χαρακτηρίζοντας έκτρωμα τη διοργάνωση, ενώ επισήμανε ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάει στη FIBA.

Ο μέχρι σήμερα ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ μεταξύ άλλων απασφάλισε και για τον Βοτανικό κι εξήγησε ποια θα είναι στο εξής η σχέση του με τον Ερασιτέχνη, αναφέροντας πάντως ότι «είμαι Παναθηναϊκός στρατιώτης και θα είμαι ο πρώτος στο τραπέζι, αν υπάρχει η διάθεση από την Πολιτεία για τον Βοτανικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25 εκατομμύρια ευρώ, όπως λάθος δεσμεύτηκα πέρυσι. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει ποτέ στη διαδικασία να αποτιμήσουμε την αξία αυτού του πανίσχυρου brand, της καλύτερης ομάδας που έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος.

»Σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της ομάδας φτάνει στα 75 εκατομμύρια ευρώ, 34 για το σήμα και 75 η συνολική επιχειρηματική αξία. Αλλά δεν θα πάρω τα λόγια μου πίσω, δεν θα αλλάξω ούτε λέξη. 25 είπα και δεν το αλλάζω. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί με ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου και βασισμένη αποκλειστικά και μόνο στα έσοδά της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτοί είναι οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος.

»Από σήμερα αυτοί τρέχουν τον Παναθηναϊκό εξ ολοκλήρου. Εδώ, όμως, θέλω να τονίσω ότι επειδή ένας Γιαννακόπουλος δεν έχει την ανάγκη να τραβήξει την πρίζα ώστε να φανεί περισσότερο επιτυχής επί των ημερών του, αλλά μέχρι και τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μια σειρά από μέτρα που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό. Σκοπός μου για αυτές τις ενέργειες είναι η απουσία του Γιαννακόπουλου και των χρημάτων που έβαζε στον Παναθηναϊκό, ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή. Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, όσο περισσότερο γίνεται».

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου:

«Ο Αλαφούζος δεν θέλει ούτε να απεμπλακεί, ούτε να επενδύσει!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε και για την πρόταση που είχε κάνει στον Γιάννη Αλαφούζο για «50-50» συμμετοχή και των δύο σε ΠΑΕ και ΚΑΕ με φόντο τον Βοτανικό και τη… διαρροή που τον έκανε έξαλλο και έβαλε τέλος στο θέμα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Με δεδομένο πως το PAO ALIVE δεν πήγαινε καλά, συνάντησα τον κύριο Αλαφούζο. Μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα για να μειώσει το χρέος που εκείνος δημιούργησε. Του πρότεινα να αναλάβουμε μαζί 50-50 ΠΑΕ και ΚΑΕ, με στόχο τον ενιαίο Παναθηναϊκό και φόντο το πρότζεκτ του Βοτανικού. Μου είπε πως δεν πιστεύει ότι θα γίνει το γήπεδο. Και πως δεν είναι διατεθειμένος αν χρειαστεί να βάλει λεφτά. Του απάντησα πως θα τα έβαζα εγώ, του είπα πως υπάρχει και η δέσμευση των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

»Μου ζήτησε να του στείλω το business plan. Το έκανα. Μόλις έφυγα είδα όσα συζητήσαμε σε ιστοσελίδα που δουλεύει υπάλληλός του στο ΣΚΑΪ. Τότε κατάλαβα πολλά και δεν επικοινώνησα ξανά. Δεν θέλει να απεμπλακεί, δεν θέλει να πουλήσει τώρα, ούτε να επενδύσει. Θέλει να μηδενίσει το χρέος και μετά να πουλήσει ακριβά. Δικαίωμά του, αλλά θα τον κρίνει η ιστορία. Εγώ έχω κάνει ήδη τέσσερις προσπάθειες να αναγεννηθεί το ποδόσφαιρο».

«Δεν θα ξεπουλήσω τη Λεωφόρο για τον Βοτανικό!»

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη έβαλε… φωτιά στο πρότζεκτ του Βοτανικού, αποκαλύπτοντας στοιχεία που μόνο συμφέρουσα δεν καθιστά την όλη ιστορία για το «τριφύλλι». Παράλληλα, έκανε γνωστό πως αν δεν ανακοινωθεί η αρχική συμφωνία με τους φορείς για τη Διπλή Ανάπλαση, θα παραιτηθεί και από πρόεδρος του Α.Ο.!

Συγκεκριμένα είπε:

«Στο θέμα του Βοτανικού υπάρχει καθυστέρηση, αλλά είναι δικαιολογημένη λόγω κορωνοϊού και της πίεσης των Τούρκων στον Έβρο. Θέλω να πω ποια ήταν η συμφωνία που έγινε πέρυσι ανάμεσα στις ομάδες εργασίας, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά πως ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Ζητήσαμε μία έρευνα και είδαμε πως η Λεωφόρος, το μεγαλύτερο φιλέτο στην Αθήνα, κοστίζει 300 εκατομμύρια ευρώ! Για να δώσουμε τη Λεωφόρο, συμφωνήσαμε τα εξής:

»Να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θεατών, κλειστό μπάσκετ 12.500, κλειστό για τον Ερασιτέχνη 3.000, πισίνα, μουσείο, γραφεία του Α.Ο, 17.000 τ.μ. για εμπορικές χρήσεις. Το κόστος έφτανε τα 125 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπήρχε η εγγύηση για 40 εκατομμύρια ευρώ προς τον Ερασιτέχνη για τα πρώτα λειτουργικά έξοδα.

»Για τη Λεωφόρο που αξίζει 300 εκατομμύρια ευρώ, εμείς παίρνουμε 165 στον Βοτανικό την ώρα που για άλλες ομάδες έγιναν γήπεδα χωρίς να υπάρχει το παραμικρό αντάλλαγμα!

»Πάμε τώρα στα πολύ δύσκολα. Από αυτά που καταλαβαίνω το τελευταίο διάστημα  είτε θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο πριν γίνει το γήπεδο είτε θέλουν να πάρουν τη Λεωφόρο χωρίς να γίνει το γήπεδο του μπάσκετ.  Δεν υπάρχει δικαιολογία, αν δεν ικανοποιηθεί όλος ο Παναθηναϊκός, θα μιλάμε για την μεγαλύτερη αδικία.  Αν δεν γίνει πράξη το όραμα, δεν δίνουμε τη Λεωφόρο. Όσο ο Δήμος, οι τράπεζες και οι εταιρείες και η ΠΑΕ σε διαρροές συμφωνούν, συνηγορούν στη μεγαλύτερη αδικία. Μην ακούτε που λένε για γήπεδο μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο, έχουν πει στις ομάδες εργασίας πως αυτό δεν ξεμπλέκει το οικόπεδο ούτε σε 50 χρόνια. Να δώσουμε τη Λεωφόρο των 300 εκατομμυρίων, να πάμε ως ενοικιαστές και να έχει τις εμπορικές χρήσεις ο δήμος και όχι ο Ερασιτέχνης, αν αυτό δεν είναι αδικία τι είναι; 

»Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη, δεν θέλω να μπλοκάρω την κατασκευή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, σε 20-25 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί επίσημα η αρχική συμφωνία, αποφασίζω να μη συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Είναι ιερό καθήκον μου. Δεν υπογράφω αυτή τη συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα. Τα έχω αγαπήσει, ειδικά το βόλεϊ ανδρών».

«Έφυγα στο ημίχρονο από το ΣΕΦ για να προστατεύσω τη ζωή μου!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον φετινό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από όπου αποχώρησε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Πειραιώτες.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε σχετικά στη συνέντευξη τύπου.

«Στον έναν αγώνα που δώσαμε με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα αναγκάστηκα να φύγω στο ημίχρονο, όχι απλά για να προστατεύσω τη σωματική μου ακεραιότητα αλλά την ίδια μου τη ζωή, κάτι που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι το περάσατε στα ψιλά. Όταν βέβαια εσείς γίνεστε στόχος φραστικών επιθέσεων, το κάνετε μέγα θέμα. Καλά κάνετε, έτσι πρέπει να γίνεται… Το ίδιο θα έπρεπε να συμβεί με οποιονδήποτε άνθρωπο του οποίου η ζωή απειλείται μέσα σε ένα γήπεδο… Ενημέρωσα άμεσα την Πολιτεία και την Αστυνομία, για ακόμα μια φορά δεν έγινε τίποτα… Οι λόγοι; Γνωστοί, χρόνια τώρα. Τώρα γιατί ένας άνθρωπος που βάζει εκατομμύρια στην ομάδα της καρδιάς του δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο να την παρακολουθήσει σε αγώνα Ευρωλίγκας είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουν οι Αρχές, ο Ολυμπιακός και η διοργανώτρια αρχή. Μέχρι να απαντήσουν, θα έχουν χαθεί από το μπάσκετ πολλοί ακόμα άνθρωποι».

»Προηγουμένως ανέφερε σε ό,τι αφορά το τμήμα μπάσκετ: «Η χρονιά ξεκίνησε με μια δυσάρεστη έκπληξη, εκεί που πιστεύαμε ότι θα πορευτούμε με τον Ρικ Πιτίνο, αυτό δεν κατέστη ικανό. Πάλι γράφτηκαν σημεία και τέρατα. Έτσι δόθηκε το τιμόνι στον Αργύρη Πεδουλάκη. Η συγκεκριμένη επιλογή κρίθηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει μια δίκαιη ευκαιρία. Παρ΄ ότι είχαμε αποφασίσει να πάμε μαζί μέχρι τέλους, ο Αργύρης αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στον σύλλογο. Δυστυχώς ο κορωνοϊός διέκοψε απότομα τη συνεργασία με τον κ. Πιτίνο. Ήμασταν στα playoffs της EuroLeague κι έτοιμοι για ακόμη ένα πρωτάθλημα».

Σημείωσε επίσης: «Το τι λένε οι Ολυμπιακοί δεν με ενόχλησε ποτέ! Με αυτούς έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου στο γήπεδο, εκεί που πάντα τους νικάω! Το γεγονός ότι θα παίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α2 είναι η απόδειξη ότι τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο! Προφανώς πήραν το μάθημά τους. Να τους ευχηθώ με την ευκαιρία καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Αν, όταν και όποτε. Φέτος κατάλαβαν και στο βόλεϊ ότι κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός!».

«Μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι στο απόλυτο προτεκτοράτο του»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τα έβαλε με τον Τζόρντι Μπερτομέου για τα έσοδα των ομάδων της Euroleague, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για αυτά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Το γεγονός πως μόνο ο κακός Παναθηναϊκός και ο κακός Γιαννακόπουλος το φωνάζει δεν αλλάζει. Ποιος να το φωνάξει άλλος; Financila Fairplay λέει ο Τζόρντι και κουνάει το δάχτυλο. Είναι να γελάει κανείς. Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν ξέρουν πού πάνε τα λεφτά από τις χορηγίες, αλλά και από τις άλλες πηγές εσόδων. Μαθαίνουν πριν από 15 μέρες πριν την έναρξη της σεζόν πόσα χρήματα θα πάρουν, χωρίς να ξέρουν από πού και γιατί τόσα.

»Να υπενθυμίσω ότι το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό της Μπολόνια, γιατί δεν μας έλεγε ο Μπερτομέου τα ποσά, ενώ πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης, πότε ο Δημήτρης φώναζαν για το πού πάνε τα έσοδα της διοργάνωσης. Η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι 3 ομάδες που συντηρούν την Ευρωλίγκα. Μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι στο απόλυτο προτεκτοράτο του, λέγοντας ότι πήγε τη νίκη από τις 10.000 στις 37.000. Θέλετε να μάθετε από πού είναι αυτά τα λεφτά του περίφημου pool; Από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των τριών, το 52% το λαμβάνουν οι ομάδες και το 48%, ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια, το μοιράζονται οι ομάδες για τις νίκες. Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα.

»Είναι δυνατόν ένας οργανισμός που αποτελείται από τα ισχυρότερα χαρτιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ να μην έχει απαντήσεις για τίποτα; Είναι δυνατόν να μην μπορείς να πεις στις ομάδες ποιες θα είναι οι συνέπειες από τη διακοπή της σεζόν; Είναι δυνατόν να συμφωνείς με τους παίκτες για το 80% των συμβολαίων τους αν δεν συνεχιστεί η σεζόν και 85% αν συνεχιστεί; Ποιος είσαι εσύ; Με ποιο δικαίωμα έρχεσαι ανάμεσα σε δύο αντισυμβαλλόμενους να πεις τι θα γίνει και τι όχι και μας απειλείς ότι αν δεν συμμορφωθούμε θα έχουμε επιπτώσεις; Ωμός εκβιασμός δηλαδή. Κι όλα αυτά χωρίς να έχεις φροντίσει τι θα γίνει με τα έσοδα των ομάδων. Όταν ένας αθλητής έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50% των εσόδων τους, εσύ πας και τους προσφέρεις το 80% χωρίς να μπει στο γήπεδο και 85% για να μπει στο παρκέ. Πρέπει δηλαδή να πιστεύεις ότι είναι ανόητοι οι αθλητές να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για έναν πιθανό τραυματισμό για ένα πιθανό 5%. Ποιος θα το έκανε αυτό;

»Άκουσα τον εκπρόσωπο της Ρεάλ να λέει πως Euroleague χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Πολύ τιμητικό και απόλυτα ειλικρινές. Απλά ας το πει κάποιος και στο Μπερτομέου, που έχει αποδείξει ότι έχει άλλη άποψη και στις δηλώσεις του και στην πράξη.

»Η Euroleague αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό σε όλα τα μέτωπα με όλο το χειρότερο τρόπο. Οι ποινές που μας επιβάλλονται είναι όχι απλά αυστηρές, αλλά εξοντωτικές. Φτάσαμε στο σημείο να κλείνουμε το ΟΑΚΑ παραμονές αγώνα και μάλιστα με αντίπαλο τη Φενέρ, δείχνοντας την ύψιστη ασέβεια, όχι μόνο στον οργανισμό του Παναθηναϊκού, αλλά και στον κόσμο που είχε αγοράσει ένα εισιτήριο για τον αγώνα.

»Στο κυνήγι του Παναθηναϊκού, που κάποιος είχε απειλήσει το 2011 ότι θα κάνουμε να δούμε Final 4 11 χρόνια, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2016-17 με πάρα πολλά περίεργα αποτελέσματα, σε σημείο που όλοι σχολιάζατε ότι έγιναν για να πέσει ο Παναθηναϊκός πάνω στην εν συνεχεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρ».

«Καλόπουλος, Ευθυμιάδης και Παπουτσέλης μαζί!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολίασε την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τη διαιτησία στην Ευρωλίγκα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε σχετικά στη συνέντευξη τύπου.

«Πάμε και στην αγαπημένη μας διαιτησία. Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν η ομάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν από το Φάιναλ Φορ. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον τελικό του 2009 που μόνο καλάθι δεν έβαλαν οι διαιτητές για την ΤΣΣΚΑ; Τον ημιτελικό του 2012, όταν νομίζαμε ότι βλέπαμε στο γήπεδο Καλόπουλο, Ευθυμιάδη και Παπουτσέλη μαζί; Με την Μπαρτσελόνα το 2013, όταν ο Διαμαντίδης φορτώθηκε με τρία φάουλ σε δύο λεπτά; Τη μνημειώδη σειρά με την ΤΣΣΚΑ όταν μας απαγόρευσαν να κάνουμε το μπρέικ στο πρώτο ματς; Τους καμικάζι στη σειρά με τη Φενέρ; Το ματωμένο καλάθι στη Μαδρίτη; Οι διαδοχικές σφαγές πριν από 2 χρόνια που ήμασταν σε ανοιχτή κόντρα με τη διαιτησία; Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει υποστεί τόσες πολλές αδικίες επειδή αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα! Που πλήρωσε τόσο ακριβά την απόφαση της να είναι τόσο γενναία κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα… Πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκβιάσουν; Είναι υποχρέωση όλων μας να δείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται!».

«Μόλις τελειώσει ο δικαστικός αγώνας, η Ευρωλίγκα θα χρωστάει στον Παναθηναϊκό»

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Για την προσπάθεια απεμπλοκής από την Ευρωλίγκα: «Δεν είπα πως φεύγουμε και πάμε στη FIBA. Είπα πως είναι μονόδρομος για εμένα. Πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Ελπίζω πως η απόφαση θα είναι να πάμε στη FIBA. Να σας απαντήσω και στο δεύτερο σκέλος. Ανέφερα στην ομιλία μου πως ο ΠΑΟ είναι η ομάδα που κουβαλάει τα περισσότερα έσοδα. Η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία. Να είστε βέβαιοι πως αν πάμε στη FIBA δεν υποθηκεύεται το μέλλον μας. Οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές. Το τι μπορεί να βγάλει ο κ. Μπερτομέου, πως οι πόρτες έκλεισαν, είναι για τα μάτια του κόσμου. Διοργάνωση χωρίς τον ΠΑΟ, τον ΟΣΦΠ και τη Μακάμπι και τα έσοδά τους μέσα δεν γίνεται. Οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές και με κόκκινο χαλί».

Για τη ρήτρα στο συμβόλαιο με την Euroleague: «Υπάρχει αυτή η ρήτρα. Υπογράψαμε τα συμβόλαια. Θυμάστε τις συνθήκες. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι από την μία πλευρά υπάρχει ρήτρα 10 εκατ. και από την άλλη το νομικό μας τμήμα έχει καταλήξει πως εμείς από την Ευρωλίγκα μπορούμε να διεκδικήσουμε χρήματα. Τότε η Ευρωλίγκα θα χρωστάει στον Παναθηναϊκό, μόλις τελειώσει ο δικαστικός αγώνας».

Για τον Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση και τη στάση του Θανάση Γιαννακόπουλου: «Εάν θυμάστε καλά, ο Θανάσης τότε είχε εκφράσει ξανά και ξανά την αντίρρησή του. Όπως και εγώ τώρα, έτσι κι εκείνος τότε, δεν ήθελε να κατηγορηθεί πως στερεί το όνειρο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Είχε εκφράσει την αντίρρησή του».

Για τα ποσά που έχει ξοδέψει η οικογένειά του και τη χαμηλή τιμή στο πωλητήριο: «Όταν συγκρίνει το ποσό μπροστά στα όσα έχουμε βάλει, ακούγεται μικρό ποσό. Την τιμή την ορίζει η αγορά. Δεν θεωρώ μικρό ποσό τα 25 εκατ. ευρώ. Για εμένα είναι υψηλό. Θέλω να δω πως ο άνθρωπος που θα έρθει θα θέλει πραγματικά το καλό του ΠΑΟ και θα θέλει να τον κρατήσει στα υψηλότερα σκαλοπάτια. Δεν θέλω να φτάσει η ομάδα σε χέρια ανθρώπων που βλέπουν τα κλαμπ ως μέσα για άλλες δραστηριότητες».

Για τη σιγουριά του Μπερτομέου πως η ομάδα θα παραμείνει στην Ευρωλίγκα: «Έχει εκφραστεί πολλές φορές. Λέει πως θα μείνουμε. Δείχνει το τρέμουλο που υπάρχει. Καταλαβαίνει τι σημαίνει Ευρωλίγκα χωρίς ΠΑΟ. Ελπίζω πως οι άνθρωποι που θα τρέξουν την ομάδα θα τον διαψεύσουν και θα διαλυθεί το έκτρωμα που λέγεται Ευρωλίγκα». 

Για το αν έχει κλείσει ο ΠΑΟ τον Πρωτοψάλτη στο βόλεϊ: «Το ακούω από εσάς. Θέλουμε παντοτινό πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό. Θα συνδράμω. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Οι παίκτες που θα έρθουν είναι απόφαση προπονητή».

«Είμαι Παναθηναϊκός στρατιώτης και θα είμαι ο πρώτος στο τραπέζι, αν υπάρχει η διάθεση από την Πολιτεία για τον Βοτανικό»

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από πιθανούς επενδυτές: «Όχι, δεν έχει χτυπήσει τηλέφωνο. Θα είναι δύσκολο να βρεθεί αγοραστής, αν και δεν θα έπρεπε. Το ’12 δεν ήθελα να αναλάβω. Είχα φτάσει μέχρι και τη Νιγηρία για να βρω αγοραστή. Μακάρι να βρεθούν αγοραστές. Η ομάδα είναι προς πώληση».

Για το αν μπορεί να αλλάξει την απόφασή του για τον Βοτανικό αν τροποποιηθούν οι όροι της συμφωνίας: «Ανέφερα και μέσα στην ομιλία μου ότι μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη θα περιμένω να δω να παρουσιάζεται η αρχική συμφωνία. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία δεν θα βρει εμένα πρόεδρο. Δεν θα επιτρέψω να γίνει εγώ. Αν υπάρχει η διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο, δεν θα μείνω ασυγκίνητος. Είμαι Παναθηναϊκός στρατιώτης και θα είμαι ο πρώτος στο τραπέζι». 

Για το αν οι προσπάθειές του αποδειχτούν χαμένος κόπος: «Αν προχωρήσει η παναθηναϊκή πολιτεία με εγκαταστάσεις για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, σε καμία περίπτωση. Θα έχω βοηθήσει. Αν γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, κανένα πρόβλημα. Δεν έχω εγωισμούς. Θα με κάνει χαρούμενο. Αν όμως γίνει μόνο με γήπεδο ποδοσφαίρου, θα είναι ιστορικό λάθος. Έχουμε τη Λεωφόρο, δεν πρέπει να τη δώσουμε μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν γίνει μόνο ποδόσφαιρο, να γίνει στον φυσικό του χώρο, στη Λεωφόρο. Γιατί να πάμε στον Βοτανικό μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο; Είπαμε “ναι” στον Βοτανικό για Παναθηναϊκή πολιτεία. Όλα μαζί, μία καταπράσινη περιοχή. Ποδοσφαιρικό γήπεδο; Μόνο του; Τότε στη Λεωφόρο, όχι στον Βοτανικό».

Για το τι περιμένει να συμβεί με τον Βοτανικό: «Περίμενα πως πέρυσι θα είχε ανακοινωθεί η συμφωνία. Έκανα μια συνέντευξη πρόσφατα με τον κ. Μπακογιάννη, γιατί είδα δημοσιεύματα σε μέσα – δορυφόρους του Αλαφούζου, σαν την Καθημερινή. Κατάλαβα πως θέλουν να προχωρήσει μόνο το γήπεδο ποδοσφαίρου. Δυσάρεστες εξελίξεις δηλαδή. Ποιος ο λόγος να πάμε ως ενοικιαστές και χωρίς να εκμεταλλευόμαστε τις εμπορικές χρήσεις; Αν παρουσιαστεί η συμφωνία που είχαμε κάνει, θα μιλάμε για θετικές εξελίξεις. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχουν εξελίξεις».

Για τα χρήματα του PAO Alive: «300-330χιλ., ξοδεύτηκαν για την καμπάνια. Το υπόλοιπο ποσό είναι στα ταμεία του Ερασιτέχνη. Είχα πει πως είναι για τη μεταβατική περίοδο. Θα έπρεπε να πάνε προς το μπάτζετ των ομάδων. Προς τα εκεί πρέπει να πάνε. Αν δεν κατέβω στις επόμενες εκλογές, ο επόμενος πρόεδρος θα τα βρει στο ταμείο να τα κάνει ό,τι επιθυμεί. Ελπίζω να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που μαζεύτηκαν».

Για τα έσοδα στο μπάσκετ και το αν θα υπάρξει δική του εμπλοκή για να διασφαλιστεί η επόμενη σεζόν: «Είπα πως τον Σεπτέμβριο μαθαίνουμε τα χρήματα. Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τα μέλη του ΕΣΑΚΕ για να υπάρξουν ελαφρύνσεις για το μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός και οι υπόλοιποι σύλλογοι θέλουν επαρκές μπάτζετ. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να μη φανεί η διαφορά της δικής μου χρηματοδότησης».

«Τα πράγματα στην Ελλάδα δείχνουν πως ο ΠΑΟ δεν υπολογίζεται όσο άλλοι»

Για το μπάτζετ στον Ερασιτέχνη: «Θα στηρίζω τα τμήματα. Δεν θα είμαι πρόεδρος. Πιστεύω πως δεν θα αρνηθεί κάποιος μια συνεισφορά μου. Έχω δεθεί ειδικά με το βόλεϊ ανδρών. Έχει μπει ένα πλάνο. Θέλω να το δω να ολοκληρώνεται».

Για τις άμεσες εντολές στο μπάτζετ: «Παύση μέχρι να φανεί αν θα είμαι στον σύλλογο ή όχι. Αυτό είναι το τίμιο εκ μέρους μου».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος από σήμερα ανησυχεί πάρα πολύ: «Τι να πω στον κόσμο; Πρέπει να συνεχίσει να ελπίζει. Τα πράγματα στην Ελλάδα δείχνουν πως ο ΠΑΟ δεν υπολογίζεται όσο άλλοι. Άλλοι έχουν χτίσει γήπεδα. Είμαι μαζί τους. Να πολεμάμε για όποιον παναθηναϊκό αγώνα».

Για το αν θεωρεί προσωπικό χρέος να παλέψει για το γήπεδο: «Ύστερα από 33 χρόνια και 500 εκατ. ευρώ δεν έχω κάποιο χρέος. Μένοντας να πολεμήσω για το γήπεδο θα υπήρχαν δύο δρόμοι. Να επιμείνω στην παναθηναϊκή πολιτεία και αν δεν προχωρήσει να κατηγορηθώ από τους ποδοσφαιρικούς πως σταματάω το γήπεδο. Το ποδόσφαιρο γεννάει οπαδούς, είναι ο βασιλιάς των σπορ. Αν πρέπει να φτιαχτεί γήπεδο ποδοσφαίρου θα κάνω στην άκρη και θα το δω να γίνεται».

Για το πωλητήριο της ΚΑΕ: «Με ενδιαφέρει η επόμενη μέρα να είναι διασφαλισμένη, να αναλάβει κάποιος που αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό έβαλα εκεί τον πήχη. Ας δούμε να έρχεται κάποιος πρώτα».

Για τους αδελφούς Αργυρόπουλους και το τμήμα πόλο: «Το έμαθα αφού είχαν αποσύρει ήδη το ενδιαφέρον τους. Είναι μια οικογένεια που αγαπάει το πόλο και τον ΠΑΟ, όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου. Στην πρώτη τους κίνηση ήμασταν θετικοί. Μακάρι για κάθε τμήμα να υπήρχε άνθρωπος που θα το αναλάμβανε. Αποφάσισαν να κάνουν πίσω για δικούς τους λόγους. Ελπίζω να αναθεωρήσουν, να έρθουν και να βοηθήσουν».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσει: «Σας ανέφερα γιατί ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τον σύλλογο. Ο ένας λόγος είναι γιατί δεν προχώρησε ο Βοτανικός. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί, όπως είπα και πέρυσι, έχω κουραστεί να είμαι ο μοναδικός που βάζει χρήματα. Περίμενα να έχουν μαζευτεί τα χρήματα του PAO Alive. Στην ευτυχή περίπτωση που βγει η Πολιτεία και ανακοινώσει πως θα προχωρήσει η παναθηναϊκή πολιτεία, ο αδιαίρετος Παναθηναϊκός κάτω από κοινή στέγη δεν θα με αφήσει ασυγκίνητο. Θα είμαι ο πρώτος που θα κάτσει στο τραπέζι της συζήτησης. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι για πάντα».

Για την τελική απόφαση σχετικά με το BCL: «Από σήμερα δεν ανακατεύομαι άλλο με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Μόνο δίνω την άποψή μου, αν μου τη ζητήσουν. Ο ΠΑΟ πρέπει να φύγει από τη FIBA, ανέφερα γιατί. Την απόφαση την παίρνουν οι Παπαδόπουλος-Τριαντόπουλος. Εκείνοι αποφασίζουν με βάση τα οικονομικά δεδομένα και τον κόσμο της ομάδας. Θέλω να πιστεύω πως θα ακούσουν και τη δική μου γνώμη».

Για τον προγραμματισμό της ομάδας μπάσκετ: «Δεν έχω προγραμματισμό για το μέλλον. Δεν είμαι μέλος του προγραμματισμού. Ο Παναθηναϊκός από σήμερα είναι προς πώληση. Το κεφάλαιο Παναθηναϊκός για εμένα έχει κλείσει. Είναι προς πώληση».

Για το τι αγοράζει κάποιος παίρνοντας την ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Ζαλίστηκα όταν άκουσα τα ποσά. Τι αγοράζει κάποιος; Τον πιο πετυχημένο σύλλογο στην Ευρώπη. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να βάζει τόσα πολλά χρήματα, γιατί η ομάδα θα έχει πάει σε μια διοργάνωση που θα έχει κεφαλαιοποιήσει το προϊόν της. Αν πάμε στη FIBA, δεν θα χρειαστεί τέτοια εκταμίευση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης