Ως πρόκληση αντιμετωπίζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού τον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σύμφωνα με τον Μάικ Μπατίστ.

Παράλληλα ο Αμερικανός άσος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του θα είναι έτοιμοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Μάικ Μπατίστ στο paobcblog:

«Καλησπέρα σε όλους!

Ελπίζω να είστε καλά… Εμείς έχουμε αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση, όντας ήδη στην Κωνσταντινούπολη. Ξέρουμε ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή μπροστά μας.

Το να φτάσεις σε ένα Final 4 δεν ήταν ποτέ εύκολο. Κάθε χρόνο, είναι πολύ δύσκολο. Έχω πάρει μέρος σε πέντε Final 4, στα εννέα χρόνια που είμαι εδώ, αλλά και πάλι τέσσερις φορές δεν τα έχουμε καταφέρει. Οπότε ο καθένας καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στο Final 4. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος στην Ευρωλίγκα, άσχετα με το αν αντιμετωπίζεις την καλύτερη ή τη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης. Το να φτάσεις σε αυτούς τους τελικούς είναι πολύ, πολύ δύσκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδέχομαι ότι όλη αυτή η αναμονή, όλες αυτές τις μέρες κάπου σε αγγίζει. Αλλά τώρα είμαστε ήδη εδώ και είμαστε χαρούμενοι, γιατί τώρα μπορούμε να εστιάσουμε σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία, θα μπορούμε να προετοιμάσουμε την ομάδα μας για έναν πολύ δύσκολο ημιτελικό. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το δυσκολότερο στο Final 4 και τα χέρια μας είναι… γεμάτα έχοντας να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ, που παίζει το καλύτερο μπάσκετ όλη τη χρονιά. Οπότε έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας, αλλά ξέρω τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου και θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση.

Ακούμε όλη την κουβέντα για την ΤΣΣΚΑ, ότι είναι το φαβορί, αλλά ειλικρινά δεν με κάνει να νιώθω άσχημα, γιατί ξέρω την αλήθεια. Προσωπικά, σέβομαι την αντίπαλη ομάδα. Είναι καλύτερη ομάδα φέτος σε διάρκεια και πιστεύω ότι οποιοσδήποτε καταλαβαίνει έστω και λίγο από μπάσκετ, θα σας πει το ίδιο. Αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα. Αυτό που εμένα με νοιάζει είναι ότι πρέπει να παίξουμε καλά, να παίξουμε δυνατά. Και να κάνουμε παίξουμε δυνατά για 40 λεπτά! Αν δεν το κάνουμε αυτό θα περάσουμε μια πολύ δύσκολη μέρα και είναι κάτι που δεν το θέλουμε.

Ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πιστεύω στον εαυτό μου, τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου, όλο το επιτελείο. Βρίσκομαι εδώ τόσο καιρό, έχουμε κατακτήσει τόσους τίτλους με τον Παναθηναϊκό και μπορώ να σας πω ότι δεν κανένας δεν ήταν εύκολος. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για οτιδήποτε έχουμε πετύχει. Τίποτα δεν μας δόθηκε έτσι απλά. Κανένας δεν μας έδωσε απλά ένα τρόπαιο. Έπρεπε να βγούμε και να δουλέψουμε γι’ αυτό. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και την Παρασκευή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι! Αυτό λέω στους συμπαίκτες μου, ιδίως σε αυτούς που δεν έχουν ξαναβρεθεί σε ένα Final 4. Με την άφιξη στο ξενοδοχείο, υπάρχουν πολλά που μπορεί να σε αποπροσανατολίσουν. Φίλοι, οικογένεια, Τύπος, άλλοι άνθρωποι που μπορεί να θέλουν απλά ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία. Πρέπει λοιπόν να μείνουμε εστιασμένοι στην αποστολή μας. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Το καλό με την ΤΣΣΚΑ είναι ότι μας είναι οικεία ως ομάδα, έχοντας παίξει εναντίον της δύο φορές. Αλλά το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς.

Καταλαβαίνουμε ότι φέτος τα πράγματα ίσως να είναι λίγο διαφορετικά. Τα δύο τελευταία χρόνια είναι λίγο διαφορετικά, γιατί το 2007 και το 2009 πολλοί περίμεναν ότι θα φτάσουμε στο Final 4, ότι θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Πέρυσι κανένας δεν περίμενε ότι θα φτάναμε ως εκεί που φτάσαμε, αλλά διαψεύσαμε όσους δεν μας πίστευαν. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για εμάς. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει ό,τι και πέρυσι. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, να συνεχίσουμε τη νικηφόρο παράδοση του Παναθηναϊκού, να μείνουμε εστιασμένοι στο παρόν. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν ξαναπάει σε Final 4 όπως ο Λόγκαν ή ο Σμιθ. Η δουλειά μου είναι να τους ηρεμήσω, να είναι εντάξει. Σίγουρα δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε δυνατά όπως σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ και ένα ή δύο λάθη, η κακή εκτέλεση ενός συστήματος ή μιας άμυνας, μπορεί να σου στοιχίσουν τον αγώνα. Οπότε πρέπει να είμαστε έξυπνοι σε άμυνα και επίθεση.

Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θα είναι εκεί. Έχουν αγοράσει εισιτήρια εδώ και πολύ καιρό. Αυτό δείχνει αγάπη. Ίσως να πίστευαν στην ομάδα περισσότερο από ότι πιστεύαμε κι εμεί ακόμη. Αυτό σημαίνει αγάπη για την ομάδα. Αυτό κάνουν όμως… Αγαπάνε αυτή την ομάδα. Αυτή η αγάπη πέρασε και στην ομάδα και μας έσπρωξε ως εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Η σειρά με τη Μακάμπι ήταν πολύ δύσκολη, ειδικά έχοντας να δώσουμε δύο αγώνες που μπορεί να μας άφηναν εκτός. Ήταν πραγματικά δύσκολο και γι’ αυτό λέω ότι ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Η στήριξή τους πραγματικά μας βοήθησε και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσουν κι εδώ στην Τουρκία να φτάσουμε ακόμη ψηλότερα.

Για μένα αυτές οι μέρες θα είναι πραγματικά ξεχωριστές γιατί θα είναι και η οικογένειά μου εδώ. Είμαι περήφανος για την οικογένειά μου. Η μητέρα μου, η αδελφή μου, η ανιψιά μου θα είναι εδώ. Πάντα ήταν δίπλα μου, σε καλές και κακές στιγμές. Το να τους έχω δίπλα μου, ιδιαίτερα τη γυναίκα μου και το γιο μου, είναι ιδιαίτερο συναίσθημα γιατί ανυπομονώ να τους δω, αλλά την ίδια στιγμή ξέρω ότι πρέπει να μείνω εστιασμένος σε αυτό που έχουμε να κάνουμε εδώ ως ομάδα. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχω επιτύχει με τον Παναθηναϊκό. Ζεις τη στιγμή και αργότερα όταν όλα περάσουν τότε συνειδητοποιείς τι έχεις κάνει. Αυτή τη στιγμή απλά θέλω να προσθέσω περισσότερες τέτοιες στιγμές με τον Παναθηναϊκό.

Θα σας δω λοιπόν στην Τουρκία και ξέρω ότι θα είστε εκεί για εμάς.

Να είστε καλά,

Μάικ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης