Οι τελικοί της Α1 ξεκινάνε στις 17/05 στο ΣΕΦ και τα μέτρα ασφαλείας που αποφασίστηκαν είναι δρακόντεια.

Μπορεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να κινούνται σε ρυθμούς Final Four, ωστόσο επειδή οι τελικοί των πλέι οφ ξεκινούν αμέσως μετά την επιστροφή των ομάδων από την Πόλη, οι εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν σήμερα (08/05) σύσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν συμμετείχαν: ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κοτρώτσος, πλαισιωμένος από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας, ο διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γεώργιος Κονδύλης, εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Χρήστος Σταυρόπουλος, Κώστας Ζαχαρόπουλος), της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (Μιχάλης Γεωργαντής), της ΔΕΑΒ ( Κωνσταντίνος Αγγέλου ) και από πλευράς ΣΕΦ, ο συντονιστής διευθυντής Αθανάσιος Τερζής, ο αναπληρωτής συντονιστής Ιωάννης Αξαρλής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Σταδίου.

Ο συντονιστής διευθυντής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Αθ. Τερζής, ζήτησε την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τη διενέργεια ελέγχων πολλές ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων, σε όλους τους χώρους εντός του Σ.Ε.Φ., τον αυστηρό έλεγχο στις εισόδους κατά την προσέλευση των φιλάθλων, ενώ, όπως ανέφερε, θα υπογραφεί πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης για την κατοχύρωση και τη διασφάλιση του Σταδίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι θα επεκταθεί το ειδικό προστατευτικό πλέγμα (δίχτυ), που βρίσκεται σε κάθετη θέση (αντίστοιχο εκείνου του ΟΑΚΑ), για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων απ’ την κερκίδα. Το δίχτυ, το οποίο είναι αναρτημένο απ’ την οροφή (και έως το δάπεδο), θα καταλαμβάνει περιμετρικά πλέον των 3/4 του εύρους των κερκίδων και θα αφήνει ελεύθερο μόνο τον χώρο των επισήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αποφασίστηκε εκ νέου το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 (θέσεις 105), 125 (θέσεις 105) και 126 (θέσεις 97) , δεξιά και αριστερά της φυσούνας, πίσω απ’ τους πάγκους των ομάδων.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία της για το κλείσιμο των πτυσσόμενων κερκίδων, 122 και 123, πίσω απ’ τον πάγκο της ερυθρόλευκης ομάδας, αντιδιέστειλε τα αντίστοιχα μέτρα στο ΟΑΚΑ και ανέφερε ότι τη νέα αγωνιστική χρονιά θα ζητήσει την πραγματοποίηση μίας και μόνης κεντρικής σύσκεψης, για να εφαρμοστούν, όπως είπε, τα ίδια μέτρα τάξης.

Θα εκδοθούν συνολικά 11.048 εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις ανάγκες του αγώνα θα διαθέσει 130 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, ενώ άλλοι 8 security θα βρίσκονται πάνω απ τη φυσούνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για την προστασία της αποστολής του Παναθηναϊκού.

Αστυνομική δύναμη θα υπάρχει πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ δύναμη της αστυνομίας θα αναπτύσσεται στη φυσούνα κατά την είσοδο και έξοδο του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο. Κατά την είσοδο – έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η φυσούνα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με την τοποθέτηση πρόσθετης, μέχρι τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία έχει προβλεφθεί στον χώρο της εισόδου των δημοσιογράφων, καθώς επίσης στους διαδρόμους. Φυλασσόμενοι θα είναι και οι χώροι υγιεινής (wc).

Οι θύρες θα ανοίγουν στις 19.30, δηλαδή δυόμισι ώρες πριν από την έναρξη των παιχνιδιών(22.00).

Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πολύ νωρίς πριν τον αγώνα και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους. Ανάλογος έλεγχος στο Σ.Ε.Φ. θα γίνει και την παραμονή του αγώνα. Μάλιστα, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία αγωνιστική δραστηριότητα από τις 17.00 το απόγευμα της προηγουμένης των αναμετρήσεων.

Η πρόσβαση των φιλάθλων στις θύρες εισόδου θα γίνεται ΜΟΝΟ απ’ την πλευρά της ράμπας του ΗΣΑΠ και την αντίστοιχη ράμπα της λίμνης.

Όλες οι θύρες εισόδου – εξόδου, για λόγους ασφάλειας, θα παραμένουν ξεκλείδωτες, όλο το χρονικό διάστημα που οι φίλαθλοι θα βρίσκονται στο Στάδιο, ενώ μετά την έναρξη του αγώνα, θα «απελευθερωθεί» το μεταλλικό πλέγμα στα τουρνικέ των θυρών εισόδου.

Παράλληλα, η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέρχεται και θα αποχωρεί από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στον χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμένει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.

Στο parking Α’ θα σταθμεύουν μόνο οχήματα κατόχων σχετικών διαπιστεύσεων και αντίστοιχων εισιτηρίων διαρκείας. Η είσοδος κατόχων προσκλήσεων θα γίνεται από τη θύρα των επισήμων.

Το νερό και τα αναψυκτικά που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.

Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία στις καντίνες στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου.

Αναφορικά με την είσοδο των δημοσιογράφων (και των τεχνικών), θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης