Ανυπέρβλητο εμπόδιο αποδείχθηκε για την Μπαρτσελόνα η Τσέλσι. Οι «μπλαουγκράνα» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τους Λονδρέζους στο «Καμπ Νου», κι έτσι αποκλείστηκαν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο πρώτο ματς είχαν ηττηθεί με 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «μπλε», μολονότι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 37’ μετά την αποβολή του Τέρι, έκαναν… κατάθεση ψυχής στην Βαρκελώνη και πήραν παλικαρίσια το εισιτήριο για τον τελικό της 19ης Μαΐου στο Μόναχο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μπάγερν.

Το παιχνίδι στη Βαρκελώνη ήταν συγκλονιστικό και τα είχε όλα: τέσσερα γκολ, ένα χαμένο πέναλτι (Μέσι 48’), δοκάρι από τον Αργεντινό αστέρα και μία αποβολή (Τέρι με απευθείας κόκκινη στο 37’).

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα μπήκε δυνατά στο ματς και απέκτησε γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Εντούτοις η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν φλύαρη, καθώς οι Λονδρέζοι κατάφερναν να αναχαιτίζουν εύκολα τις επιθετικές προσπάθειες των Καταλανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ό,τι έχτιζε η Τσέλσι για παραπάνω από ένα μισάωρο είδε να διαλύεται μέσα σ’ ένα δεκάλεπτο.

Στο 35’΄ο Μπουσκέτς άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα, μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Κουένκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Ντι Ματέο έμεινε με 10 παίκτες.

Ο Τέρι χτύπησε με το γόνατο τον Σάντσες εκτός φάσης, όμως έγινε αντιληπτός από τους διαιτητές και αποβλήθηκε.  

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους «μπλε» δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Στο 43΄ ο Μέσι έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Ινιέστα ο οποίος έγραψε με πλασέ το 2-0.

Κι ενώ η πλάστιγγα της πρόκρισης έδειχνε να έχει γείρει για τα καλά υπέρ της «Μπάρτσα»,  ο Ραμίρες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με ένα φανταστικό γκολ, έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε τετ α τετ με τον Βαλντές και με μία μακρινή λόμπα μείωσε σε 2-1, σκορ το οποίο έδινε στην Τσέλσι το εισιτήριο για το Μόναχο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων, που τους απέδωσε ένα πέναλτι στο 48’, το οποίο κέρδισε ο Φάμπρεγας από τον Ντρογκμπά.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ωστόσο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 2-1.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τα… φίδια άρχισαν να ζώνουν τους γηπεδούχους, ενώ οι «μπλε» του Ρομπέρτο Ντι Ματέο άρχισαν σιγά σιγά να πιστεύουν στο θαύμα. Στο 83΄ με ατομική ενέργεια ο Μέσι έστειλε τη μπάλα ξανά στο «σίδερο» και… δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του μοιραίου για τους «μπλαουγκράνα».

Κι ενώ όλη η Μπάρτσα ήταν μπροστά, κυνηγώντας το τρίτο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, ο Φερνάντο Τόρες ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και με το εύστοχο πλασέ του, αφού πρώτα είχε εξουδετερώσει τον Βαλντες, έγραψε το τελικό 2-2 στο 92΄.

Κίτρινες: Ινιέστα, Μέσι – Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Μίκελ, Ραμίρες, Λάμπαρντ

Κόκκινη: Τέρι (37΄)

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Μασεράνο, Πουγιόλ, Πικέ (26΄λ.τρ. Ντάνιελ Αλβες), Κουένκα (68΄ Τέγιο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (74΄ Κεϊτά), Μέσι, Σάντσες.

Τσέλσι (Ντι Ματέο):
Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ (12΄λ.τρ. Μποσίνγκουα), Κόουλ, Λάμπαρντ, Όμπι Μίκελ, Μεϊρέλες, Ραμίρες, Μάτα (58΄ Καλού), Ντρογκμπά (80΄ Τόρες).

Το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα (Μπούσκετς 35′):

Το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα (43′ Ινιέστα)


Το γκολ της Τσέλσι (45+1′ Ραμίρες)


Το χαμένο πέναλτι του Μέσι


Το γκολ του Τόρες


Η είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης