Για τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο μίλησε ο Άκης Μάντζιος στην κάμερα της NOVA.

O τεχνικός του «ιστορικού» τόνισε ότι «κάθε πόντος είναι χρυσάφι», δεδομένης της βαθμολογικής θέσης της ομάδας του, ωστόσο δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει την αισιοδοξία του ενόψει της συνέχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άκης Μάντζιος:

Για τον κρίσιμο αγώνα με τον ΟΦΗ: «Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δύσκολο, με μια ομάδα η οποία είναι αρκετά καλή στη φετινή σεζόν. Είναι μια έμπειρη ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες και χρειάζεται προσοχή. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, επιζητούμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς».

Για τις πολλές απουσίες βασικών παικτών: «Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει αυτό. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Έχουμε πρόβλημα με τις κάρτες, έτυχε να είναι κάποια παιδιά εκτός δράσης σε αυτό το ματς, όπως και ο Σιδεράκης ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας, μπορούμε να καλύψουμε αυτά τα κενά, να παρουσιαστούμε καλοί και να πάρουμε αυτό που ζητάμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη δύσκολη κατάσταση στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας: «Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, σίγουρα δεν μπορείς να πεις πως δεν νιώθεις πίεση. Πίεση υπάρχει όσο δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση με το να μείνουν κάποιες ομάδες πίσω στη βαθμολογία. Εμείς, είχαμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στα δύο εντός έδρας παιχνίδια, στα οποία χάσαμε πολλές κλασικές ευκαιρίες, σχεδόν να τελειώσουμε το κομμάτι παραμονή στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Θεωρώ ότι διαθέτουμε καλή ομάδα, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, δημιουργούμε φάσεις. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να χαμογελάσουμε στο τέλος με την παραμονή της ομάδας».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Μόνο αυτός είναι ο λόγος που έχουμε έρθει σε αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Το ανησυχητικό θα ήταν αν η ομάδα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και δεν δημιουργούσε ευκαιρίες. Ειδικά στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς, όπου πήραμε μόνο έναν πόντο, νομίζω ότι ο κύριος λόγος είναι ότι δεν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα. Παίζουμε καλά, δημιουργούμε ευκαιρίες, κατά διαστήματα προσφέρουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και αν αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε μια νέα παιδιά, με νεαρά παιδιά και ρόστερ που άλλαξε τον Ιανουάριο σε μεγάλο βαθμό, θεωρώ ότι καθαρά το μόνο πρόβλημα που μας φέρνει λίγο σε πίεση είναι μόνο το γκολ».

Για το αν ξεχωρίζει κάτι από τον ΟΦΗ: «Έχει παίκτες που μπορούν να σου κάνουν ζημιά, αλλά είναι μια ομάδα συνόλου, που παρά τα προβλήματά τους, έχουν παρουσιάσει μια καλή εικόνα. Είπα ότι είναι μια ομάδα έμπειρη, μια ομάδα που είναι μαζί από το καλοκαίρι, πολλοί παίκτες είναι και από την περυσινή σεζόν μαζί, οπότε υπάρχει ομοιογένεια και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά σε μια έδρα η οποία και ιδιαίτερα ζεστή είναι και ένα παιχνίδι, το οποίο και ο ΟΦΗ θα θέλει να το κερδίσει μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχε στην έδρα του».

Για αν είναι ικανοποιημένος μόνο με τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ: «Αν έρθει η νίκη, σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο. Θεωρώ όμως πως ό,τι παίρνεις είναι θετικό, ειδικά σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει. Κάθε πόντος που παίρνεις είναι χρυσάφι».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης