Με τη Σίτι να χάνει τον ένα βαθμό μετά τον άλλο, η Λίβερπουλ είχε την μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει ξανά στην τετράδα με νίκη επί της Νιούκαστλ.

Οι παίκτες του Ρότζερς μπήκαν δυνατά και κατάφεραν γρήγορα να κυριαρχήσουν και να φτάσουν στο γκολ μόλις στο 9’. Εκπληκτική προσπάθεια από το πρόσωπο των ημερών για την Λίβερπουλ, τον Ραχίμ Στέρλινγκ, πανέμορφο πλασέ εντός περιοχής και 1-0. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αφόρητα, έβγαλαν πανέμορφους συνδυασμούς και έψαξαν άμεσα και δεύτερο γκολ. Μορένο (13’) και Στέρλινγκ (24’, 26’) απείλησαν για την Λίβερπουλ, πριν έρθει η πρώτη ευκαιρία για τη Νιούκαστλ στο 28’ με τον Αμπέιντ. Ο ρυθμός ήταν φρενήρης για τους κόκκινους, όμως ξαφνικά μετά το 35’ όλα άλλαξαν. Οι παίκτες του Κάρβερ ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 45’ ο Μινιολέ έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πέρεθ, πριν το πλασέ του Αμπέιντ περάσει λίγο άουτ στο 45+1’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι και για κάποιον λόγο τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βγάλουν καν την μπάλα από την άμυνά τους. Οι φόβοι ότι οι κόκκινοι στο τέλος θα το πλήρωναν υπήρχε, όμως στο 70’ ο Άλεν έδιωξε όλο το άγχος. Μετά από κόρνερ και αδυναμία του Γουίλιαμσον να διώξει, ο Ουαλός έκανε με ωραίο σουτ το 2-0.

Λίβερπουλ
(Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Τσαν, Λόβρεν, Μορένο, Άλεν, Λούκας, Χέντερσον, Άιμπ (58′ Μπορίνι), Κουτίνιο, Στέρλινγκ (89′ Λάμπερτ)

Νιούκαστλ (Τζον Κάρβερ): Κρουλ, Τέιλορ, Γουίλιαμσον, Γιάνμαατ, Κόλμπακ, Ανίτα, Αμπέιντ (75′ Άρμστρονγκ), Σισοκό, Καμπελά, Ομπερτάν (67′ Γκουτιέρες), Πέρεθ (86′ Γκουφράν)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης