Καταιγιστικός ήταν ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Australian Open, κάνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο «ποδαρικό» με το δεξί στο φημισμένο τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον αγώνα του απέναντι στον Ζιλ Σιμόν, καθώς επικράτησε με 6-1, 6-2, 6-1 του πολύπειρου Γάλλου, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «64» του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Θανάση Κοκκινάκη (επικράτησε με 3-0 σετ του Κβον).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O αγώνας

Kαταιγιστικός ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ και, παίζοντας φουλ επιθετικά, έφτασε αρκετά γρήγορα στο 3-0.

Mε love service game ο «Στεφ» άνοιξε λογαριασμό στα games, ακολούθησε break απέναντι στον Γάλλο, ενώ στη συνέχεια διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε το… πόδι του από το γκάζι και, εκμεταλλευόμενος δύο διαδοχικά διπλά λάθη του Γάλλου, έσπασε για δεύτερη φορά στο πρώτο σετ το service του, για να κάνει εν συνεχεία το 5-0, μετά από μόλις 18 λεπτά αγώνα.

Ο πολύπειρος Γάλλος πήρε το έκτο game, καθυστερώντας απλά για μόλις λίγα λεπτά την κατάκτηση του πρώτου σετ από τον… αφηνιασμένο Στέφανο, ο οποίος έκανε το 1-0 με 6-1, έχοντας 92% κερδισμένους πόντους μετά το πρώτο σερβίς του.

Στην έναρξη του δεύτερου σετ ο Ζιλ Σιμόν κράτησε το σερβίς του, παίρνοντας το προβάδισμα. Εντούτοις δεν πρόλαβε να το χαρεί.

Κι αυτό γιατί ο Έλληνας τενίστας με τρομερά σερβίς δεν άφησε κάνενα περιθώριο στον έμπειρο Γάλλο, ο οποίος είδε τον «Στεφ» να τον ισοφαρίζει αρχικά και να κάνει το break στη συνέχεια (2-1).

Ακολούθησε και νέο break από τον πρωταθλητή μας (4-1), ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στο 6-2, κάνοντας το 2-0 σετ.

Η πλάστιγγα του αγώνα είχε γείρει πια ολοκληρωτικά προς το μέρος του Τσιτσιπά, ο οποίος ήταν καταιγιστικός και στο τρίτο σετ και, κάνοντας το 6-1, έκανε το 3-0 και πήρε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο, για τον επόμενο γύρο του τουρνουά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης