Λίγες ώρες μετά την διευκρινιστική τοποθέτησή του, αναφορικά με τη δήλωση που έκανε για το κίνημα #ΜeΤoo και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Λευτέρης Πετρούνιας ζήτησε μία τεράστια συγγνώμη από όλους τους Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης, επισήμανε: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας».

Καταλήγοντας τόνισε: «Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωσή του που προκάλεσε αντιδράσεις και η πρώτη διευκρινιστική του τοποθέτηση

Υπενθυμίζεται ότι προκλήθηκαν αντιδράσεις όταν ο Ολυμπιονίκης ερωτηθείς για το κίνημα #ΜeΤoo έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά, για τα οποία δεν είναι σίγουρος αν όντως υπάρχουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι αθλητές που έχουν πετύχει τους στόχους τους, δεν έχουν κάνει ποτέ τέτοιου είδους καταγγελία – παράπονο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό».

 

Αργότερα πάντως μέσω των social media διευκρίνισε με story του στο instagram: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω.

Πιστεύω ακράδαντα ότι καθένας και καθεμία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Μάλιστα σε δεύτερη ανάρτησή του, «θύμισε» τι είχε «ανεβάσει» την ημέρα που έγινε γνωστή η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης