Συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη (2-0) επί του ΠΑΟΚ, καθώς και στον κόσμο της ΑΕΚ για τη συμπεριφορά του στους Λυμπερόπουλο και Δέλλα έδωσε ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός του «δικέφαλου» παράλληλα επισήμανε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό για να καταλάβει την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου:

Για την αποθέωση Λυμπερόπουλου και Δέλλα από τον κόσμο: «Ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας, παρότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και τη στεναχώρια που έχει με την ομάδα μας, και στα τρια ματς η παρουσία του είναι καθοριστική. Όσο για τις επευφημίες στον Νίκο, τον Δέλλα, ακόμα και τον Παντελή φαίνεται ότι αυτή η ομάδα επαινεί αυτούς που προσφέρουν.

Πήρα κι ένα προσωπικό ρίσκο με τη συμμετοχή του Δέλλα για να χαιρετήσει τον κόσμο μας. Ήταν σημαντική η νίκη μας. Δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Μας μένει ένα τελευταίο παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουμε το απόλυτο. Είναι δύσκολο για μας, διότι έχουμε λίγες επιλογές και αρκετοί παίκτες είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ανεξάρτητα με το τι θα προκύψει, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Κάναμε τρεις νίκες στην έδρα μας, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Διεκδικούμε τρεις θέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ότι η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό και με νεαρούς παίκτες: «Καταφέραμε να εντάξουμε παίκτες νεαρούς σε ηλικία. Προωθήθηκε ο Κλωναρίδης, που ήταν στο ρόστερ, αλλά δεν έπαιρνε ευκαιρίες και τώρα έχει γίνει απαραίτητος. Δόθηκαν ευκαιρίες στον Φούντα και στον Εγγλέζου. Στις σκέψεις μου ήταν να βγει έστω ένας παίκτης.

Δεν μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, γι’ αυτό και είχαμε ανάγκη και τους μεγάλους σε ηλικία. Εύχομαι να βρεθεί λύση στην ΑΕΚ. Θα έχει τρεις παίκτες έτοιμους. Με τον Παναθηναϊκό θα έχουμε την καλύτερη ενδεκάδα και τις επιλογές μας. Είναι ο Λυμπερόπουλος, που δεν μπορεί να βγάζει 90 λεπτά ακόμα. Είναι ο Γεωργέας, ο Καφές, ο Δέλλας δεν μπορεί 90λεπτο. Ας με φωτίσει ο Θεός να πάρω τις σωστές επιλογές».

Για τη μεταμόρφωση της ΑΕΚ σε σχέση με το Περιστέρι: «Σημαντικό ρόλο παίζει ότι η ΑΕΚ εντός έδρας παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα. Στο Περιστέρι η ΑΕΚ με μεγάλους ηλικία παίκτες, όταν παίζει ώρες δύσκολες, δηλαδή στις 5 το απόγευμα, δεν είναι εύκολο. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι έπρεπε να ήρθε ισόπαλο, χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη του Ατρομήτου. Έπρεπε να πάρουμε κάτι καλύτερο και στην Τούμπα. Θεωρώ ότι στο ματς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ δεν ήμασταν καλοί. Στα επόμενα δύο ήμασταν καλύτεροι».

Για το αν παρουσιάστηκε τώρα η εντός έδρας μεταστροφή της ΑΕΚ: «Μια ήττα είχαμε με τον ΠΑΟΚ και δυο ισοπαλίες με Ξάνθη και Δόξα. Με τον ΟΦΗ δεν την υπολογίζω, γιατί μείναμε με 10 παίκτες. Συνολικά η συγκομιδή μας ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική εντός έδρας. Αυτή που δεν ήταν ικανοποιητική ήταν η εκτός έδρας εικόνα μας. Είχαμε και προβλήματα. Αλλά πραγματικά είχαμε πρόβλημα εικόνας».

Για το αν ο ρεαλιστικός στόχος της ΑΕΚ είναι το Champions League ή το καλύτερο εισιτήριο για το Europa: «Ο ρεαλιστικός στόχος της ΑΕΚ ήταν να μπει στα πλέι-οφ. Για μένα ήταν αντικειμενικά πολύ δύσκολο. Έχουμε παίξει παιχνίδια με στόπερ και ακραία μπακ με παίκτες που ήταν αδύναμους. Στο ρόστερ που πήρα στις 6 Οκτωβρίου, στο πρώτο ματς τραυματίζεται ο Γκούντγιονσεν, φεύγει ο Κάλα, ο Γκέντσογλου, ο Μπερνς.

Δύο μήνες έχει πρόβλημα ο Δέλλας. Χρόνιο πρόβλημα ο Κοντοές. Ο Λαγός. Δεν είχαμε μυϊκούς τραυματισμούς, παρά μόνο σε ένα διάστημα που παίζαμε Πέμπτη – Κυριακή και αυτοί που είχαν πρόβλημα ήταν ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος και ο Καφές. Αυτή τη στιγμή ο Μπουγαΐδης έπαιξε τέσσερα ματς σερί και υπερέβαλε εαυτόν. Στον Ατρόμητο ήθελα να τον βγάλω από το 60′.

Πάντα επιθυμώ η ΑΕΚ να δείχνει την εικόνα του παρελθόντος. Αυτό όμως λειτουργεί συναισθηματικά περισσότερο. Αντικειμενικά ήταν και είναι δύσκολο. Για το ματς της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός είναι πληρέστερη ομάδα. Ανεξάρτητα από το αν θα βγούμε πρώτοι ή τρίτοι -να πάρουμε τη χειρότερη περίπτωση, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ελπίζω η αποκατάσταση των «μεγάλων» να είναι καλύτερη και ας ελπίσουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα».

Για το ότι ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ φέτος επί του ΠΑΟΚ: «Χάσαμε δίκαια αγωνιστικά στο πρωτάθλημα. Στο ματς του Κυπέλλου ένα πέναλτι έπαιξε ρόλο. Δεν δεχόμουν να χάσουμε πάλι από τον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί, δύσκολα ανατρέπεις το σκορ. Από το ξενοδοχείο τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα. Ήμασταν καλύτεροι. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο ευκαιρίες, οι κάρτες νομίζω ήταν κόκκινες».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης