Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρώτης δόσης για το Κύπελλο Ελλάδος. Την «αυλαία» ανοίγει το παιχνίδι στην Κέρκυρα, μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Δόξας Δράμας στις 14:00. Στις 16:00, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Τρεις ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:00, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Θρασύβουλο, ενώ το πρόγραμμα «κλείνει» στη Νέα Σμύρνη, με τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 14:00

Με μοναδικό στόχο τη νίκη αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τη Δράμα η Κέρκυρα. Ο Χάβι Γκράθια δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μίχο και Κοντοδήμο, που είναι τραυματίες. Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε για τον τεχνικό των «μαυραετών», Μάκη Κατσαβάκη, καθώς ο Αγγελούδης τέθηκε εκτός πλάνων, όπως και οι τραυματίες Καπέλ και Ψυχογιός.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως ευκαιρία για διάκριση στη φετινή σεζόν αντιμετωπίζουν αμφότεροι οι ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης το σημερινό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Φέγκρους και Ανδράλα, οι οποίοι είναι τραυματίες, αλλά και στον τιμωρημένο Σκούφαλη.

Με πολλές αλλαγές θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Στάδιο των Ιωαννίνων ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ο Σάκης Τσιώλης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα και Περόνε που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Παράλληλα, εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης έμειναν οι Αλβάρες, Ορόθκο, Ρούμπιλ και Ροτζέριο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 19:00

Οι πρωτοπόροι της Super League θα υποδεχθούν τους ουραγούς της Football League στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το ματς αποκτά μονόπλευρο ενδιαφέρον.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε εκτός αποστολής τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Κοστάντσο και Τζεμπούρ, όπως και τους τραυματίες Φέισα, Ορμπάιθ, Χολέμπας και Μανιάτη. Αντίθετα, στην αποστολή βρίσκονται ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που επιστρέφει, και ο Φραν Γέστε.

Με ένα νέο πρόσωπο θα παραταχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Θρασύβουλος του Λύσανδρου Γεωργαμλή. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση – επιστροφή του Κρεγκ Ροκάστλ, ο οποίος είναι στην αποστολή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:00

Το παιχνίδι που «κλείνει» το πρόγραμμα είναι και αυτό που συγκεντρώνει τα βλέμματα για την πρώτη μέρα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «κυανέρυθροι» με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, ο οποίος ανακοινώθηκε την Τρίτη (10/1) στην αποστολή, θα αντιμετωπίσουν τους «πράσινους», με στόχο τη νίκη. Ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κολοβό που τραυματίστηκε, ενώ επιστρέφει ο Κβιρκβέλια.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σκέφτεται να διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τον Βιτόλο, ενώ ερωτηματικό παραμένει ποιοι θα χρησιμοποιηθούν στις θέσεις επίθεσης.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης