Την άποψή του ότι η ΑΕΚ, έστω και καθυστερημένα,  παρουσιάστηκε κατά 95% συνεπής στις δεσμεύσεις του προς την UEFA εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο νομικός εκπρόσωπος της «Ένωσης», Χάρης Γρηγορίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Γρηγορίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το… σασπένς της αδειοδότησης: «Όσα ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, έγιναν. Έστω και την ύστατη ώρα, θεωρώ ότι είμαστε μέσα στο πνεύμα του Financial Fair Play. Κι αυτό διότι η UEFA δεν κρατάει έναν πέλεκυ και περιμένει πάνω από τις ομάδες για να πάρει κεφάλια. Την ενδιαφέρει να πληρώσουν οι σύλλογοι τις υποχρεώσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για μας είναι ένα πρώτο ημίχρονο που τελείωσε. Καταφέραμε να περάσουμε το πρώτο τεστ. Μπορώ να πω ότι κατά 95% είμαστε σωστοί και ακόλουθοι στις υποχρεώσεις μας. Όντως ήταν ένα μικρό θαύμα αυτό που έγινε. Και πέρα από το γκρανκινιολικό τέλος -με το τρέξιμο και τις διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ- κάναμε πολύ σημαντικά πράγματα».

Για το θέμα της Εφορίας: «Είναι ένα θέμα που το χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος. Απ’ όσα πληροφορούμαι, τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα έλεγε. Είχαν χαθεί πολλές ρυθμίσεις, αλλά -απ’ αυτό που γνωρίζω- οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις δεν ήταν πολλές, περίπου 300.000. Οι καθυστερήσεις, όμως, στην καταβολή των ρυθμισμένων υποχρεώσεων δημιουργούσαν δυστοκία στον νέο υπολογισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το μόνο οριστό και αδιαπραγμάτευτο είναι η καταβολή των χρημάτων για το άρθρο 44 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2014. Όντως, δεν ήμασταν συνεπείς ούτε εκεί και δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να πέσει κι αυτό το θέμα στον Καιάδα των οικονομικών προβλημάτων».

Για το ποσό που θα χρειαστεί η ΑΕΚ στη δεύτερη φάση της αδειοδότησης:
«Δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που απαιτούνται μέχρι το καλοκαίρι. Νομίζω, όμως, ότι θα χρειαστεί μια περίπου ίδια προσπάθεια με τώρα -με μια απόκλιση 20% (συν ή πλην) στα χρήματα που απαιτήθηκαν τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα γλιτώσει η ΑΕΚ την τιμωρία της UEFA: «Έστω και στο 90’ νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Ξαναλέω ότι σκοπός του νομοθέτη -μέσω του Financial Fair Play- είναι να διαπιστώσει με την επαλήθευση ανά τρίμηνο και την επιτροπεία της ομοσπονδίας, κατά πόσο είναι βιώσιμη μια ομάδα. Εμείς είμαστε πολύ κοντά στο να πάρουμε το πράσινο φως για το πρώτο ημίχρονο. Έχουμε 2-3 ελλείψεις, αλλά είμαστε μέσα στο πνεύμα. Δεν είναι το πνεύμα της UEFA να χρωστάς 100, να βάζεις 95 και να τελικά να σε κόβει και να σε τιμωρεί».

Για το ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν μέχρι το καλοκαίρι:
«Αυτό που κάναμε στο 90’ αυτή τη φορά να γίνει λίγο πιο νωρίς και πιο προγραμματισμένα στο… δεύτερο ημίχρονο. Είναι αλήθεια ότι η δυσχερής οικονομική πραγματικότητα μας έχει προσγειώσει όλους -συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτών. Όταν βλέπουν ότι υπάρχει φως, έχουν μια άλλη στάση. Όταν βλέπουν να τους κοροϊδεύουν, τότε είναι που υιοθετούν σκληρή στάση».

Για το αν η UEFA θα επηρεαστεί από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας: «Νομίζω ότι η ελληνική πραγματικότητα στο θέμα της αδειοδότησης είναι σκληρότερη της UEFA. Εμμένει σε κάποια τυπικά σημεία που όταν δεν ακολουθούνται, δεν χρειάζεται να προβάλλονται ως παραβάσεις. Η εγχώρια επιτροπή για τις άδειες νομίζω ότι είναι σκληρότερη από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή».

Για την ανάγκη να βρεθεί πλέον χρηματοδότης:
«Το δύσκολο μέρος σε κάθε περίπτωση είναι η εξεύρεση των πόρων. Το εύκολο είναι το πώς θα μοιραστούν έπειτα. Στη φάση αυτή -και παρόλο που χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες για να το καταφέρουμε- μπορούμε να πούμε «τέλος καλό, όλα καλά».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης