Του Θοδωρή Δεσποίνη

Ο Νίκος Σαργκάνης, το θρυλικό «φάντομ» των γηπέδων μίλησε στο zougla.gr για την εφετινή αποτυχημένη χρονιά του Παναθηναϊκού. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του τριφυλλιού, γεμάτος στεναχώρια αλλά και οργή, τα είπε έξω από τα δόντια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Τι φταίει για την εφετινή αποτυχία της ομάδας;

-Ελπίζω τώρα  όλοι να κατάλαβαν την απώλεια του Βαρδινογιάννη! Από τότε που αποχώρησε άρχισε η μεγάλη πτώση. Ο Παναθηναϊκός   δεν έχει  μια διοικητική προσωπικότητα. Για να λειτουργήσει ένας σύλλογος πρέπει όλοι να ξέρουν ποιος είναι το αφεντικό. Όλα αυτά τα λέω χωρίς να υποτιμώ τον κύριο Αλαφούζο που έχει δαπανήσει πολλά χρήματα.

-Τα χρήματα όμως  αυτά  έπιασαν τόπο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Όχι. Δεν ξέρω ποιος έκανε φέτος τις μεταγραφές, όμως το υλικό της ομάδας δεν έβγαλε τα λεφτά του στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πια οντότητα, η κατρακύλα είναι μεγάλη και ο σύλλογος δεν το αξίζει αυτό.

-Δεν πέτυχαν προφανώς τα πλάνα των ιθυνόντων του συλλόγου…

-Είδες εσύ κανένα σχέδιο; Εγώ δεν είμαι από μέσα να ξέρω και γενικά πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Όπως είπα, ο Αλαφούζος έχει βάλει χρήματα, όμως είναι ανάγκη να υπάρχει άνθρωπος που να κάνει κουμάντο  και να παίρνει την ευθύνη. Να βγει επιτέλους  στο τέλος της χρονιάς κάποιος, να σηκώσει το χέρι και να πει: «Εγώ φταίω!» Δεν μπορεί τόσες αποτυχημένες χρονιές να περνάνε στο «ντούκου»!

-Έχεις γράψει ιστορία με την πράσινη φανέλα στην Ευρώπη. Πώς νιώθεις που βλέπεις τον Παναθηναϊκό εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων;

-Λυπάμαι που μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας έφτασε σε αυτό το σημείο. Πιστεύω ότι κάποιοι παλιοί μου συμπαίκτες θα γελάνε βλέποντας ορισμένους που φοράνε σήμερα την φανέλα με το τριφύλλι. Στην εποχή μου υπήρχε ο αρχηγός της ομάδας και 4-5 παίκτες με προσωπικότητα που όταν μιλούσαν στα αποδυτήρια όλοι ανατρίχιαζαν. Σήμερα στους  παίκτες …απαγορεύεται να μιλάει ο ένας στον άλλον.

-Την ήττα της ομάδας με 1-4 από τον Ολυμπιακό πως την είδες;

-Είδα κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού να χάνουν 0-3 και να χασκογελάνε μιλώντας με τους αντίπαλους παίκτες! Δεν λέω να βγάλουνε μαχαίρια, αλλά πρέπει, μέσα σε αθλητικά πλαίσια, να έκαναν ό,τι μπορούσαν. Γι’ αυτό φωνάζω ότι οι ομάδες πρέπει να βασίζονται σε Ελληνόπουλα. Ο Έλληνας παίκτης, αν χάσει ντέρμπι, την άλλη μέρα θα βγει από το σπίτι του και θα ακούσει παντού τα παράπονα. Ο ξένος συνήθως έρχεται, παίζει, πληρώνεται και φεύγει. Πάει αλλού. Έχει κάτι τυχοδιωκτικό μέσα του.  Δύσκολα θα καταλάβει τη σημασία ενός ντέρμπι.

-Μπορεί σύντομα ο Παναθηναϊκός να ανακάμψει; 

-Μακάρι ο σύλλογος να βγει στην αγορά ,να φέρει παίκτες που θα κάνουν την διαφορά και να κάνει γενικά  σωστές κινήσεις. Ας μην πούμε άλλα φτάνει μέχρι εδώ γιατί να ξέρεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο σωματείο!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης