Σε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την κατάσταση του Φαμπρίς Μουάμπα, μετά το έμφραγμα που υπέστη στο ματς Κυπέλλου της Μπόλτον με την Τότεναμ, προχώρησε ο Τζόναθαν Τόμπιν.

Ο γιατρός των «γουόντερερς» αποκάλυψε πως έγιναν 15 ηλεκτροσόκ με απινιδωτή στον νεαρός άσο, επισημαίνοντας ότι η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά για 78 ολόκληρα λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις ο παίκτης της Μπόλτον είναι πλέον πολύ καλύτερα, όπως είπε και ο ίδιος στον Τόμπιν: «Είμαι χαρούμενος που τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια της ανάκαμψης του συνεχίζονται. Τον επισκέφτηκα χθες βράδυ. Όταν τον είδα μου είπε, `γεια σου γιατρέ’. Τον ρώτησα πως είναι και μου είπε `καλά’. Του εξήγησα τι του συνέβη και αυτή ήταν η επικοινωνία που είχαμε».

Ο Τόμπιν, ο οποίος έδωσε το φιλί της ζωής στον Μουάμπα, παραδέχτηκε πως φοβήθηκε τον θάνατο του όταν μετά από 15 ηλεκτροσόκ (δύο μέσα στο γήπεδο και 13 στο ασθενοφόρο) δεν έδειξε σημάδια ζωής.
Τελικά μετά από δραματικές προσπάθειες η καρδιά του άρχισε να χτυπά και πάλι μετά από 78 λεπτά.
«Ουσιαστικά ήταν κλινικά νεκρός σε αυτό το διάστημα. Ο Φαμπρίς υπέστη καρδιακή προσβολή στην οποία η καρδιά ανταποκρίνεται ηλεκτρονικά όχι όμως και μυϊκά».

«Ένας Θεός ξέρει αλλά ο Φαμπρίς χρειάστηκε 15 ηλεκτροσόκ για να δώσει η καρδιά του πάλι σημάδια κίνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Δρ. Τόμπιν τόνισε πως οι γιατροί του παρείχαν θεραπεία για 48 λεπτά στο διάστημα που μεσολάβησε από την κατάρρευση του στον αγωνιστικό χώρο ως την άφιξη του στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί χρειάστηκαν άλλη μισή ώρα πριν η καρδιά του αρχίσει να χτυπά και πάλι.

Από την πλευρά του ο Δρ. Αντριου Ντίνερ, ο καρδιολόγος και οπαδός της Τότεναμ που έσπευσε από το κάθισμα του στις κερκίδες για να βοηθήσει τον παίκτη, έκανε λόγο για «θαύμα».

«Θεωρώ πως είναι θαύμα που ζει. Τον επισκέφτηκα και μάλιστα ήταν σε θέση να αστειευτεί. Του είπα πως είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και μου απάντησε πως `προσπαθώ’. Η ανάρρωση του πάει θαυμάσια. Θεωρώ πως πλέον η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης