Τον απολογισμό της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Άρη έκανε μετά το τέλος του αγώνα με την Ντόνετσκ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του θα δουλέψει περισσότερο από εδώ και στο εξής.

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας πως: «Σήμερα έκλεισε ο κύκλος της ευρωπαϊκής πορείας για την ομάδα μας. Αντιμετωπίσαμε στη β’ φάση πολύ καλές ομάδες, με υψηλά και πλήρη ρόστερ, ήταν πιο δυνατές οι ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσπαθήσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Μεσολάβησαν οι τραυματισμοί και η φυγή του Τζέιμς και η ομάδα δεν ήταν ανταγωνιστική, όπως θα θέλαμε. Εμείς υπερασπιστήκαμε την ευρωπαϊκή ιστορία του Άρη όσο καλύτερα μπορούσαμε.

Και σήμερα το θέλαμε πολύ το παιχνίδι, αλλά η Ντόνετσκ ήθελε τη νίκη για να πάρει την πρώτη θέση και έπαιξε πάρα πολύ δυνατά, κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια, είναι τρομακτική η διαφορά στα ριμπάουντ, μας έβγαλε από τον προγραμματισμό μας και κέρδισε δίκαια».

Από εδώ και πέρα υπάρχει για τον Άρη μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα: «Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια μέχρι το τέλος και πιστεύω να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Θα φανεί χρήσιμη η εμπειρία που κέρδισαν τα παιδιά. Τώρα θα μας δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουμε καλύτερα, αφού θα έχουμε ένα παιχνίδι τη βδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαμε δύο ξενύχτια βδομάδα – παρά βδομάδα με τα δύσκολα ταξίδια και τις πολύ πρωινές πτήσεις. Εκείνο που θα μας βοηθήσει πολύ είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα συναντήσουμε τόσο δυνατές ομάδες. Δεν θα βρούμε Χίμκι, Ντόνετσκ, ούτε Βιλερμπάν. Αυτό θα κάνει τους παίκτες να αισθάνονται πιο άνετα…».

Όταν ρωτήθηκε ποια στιγμή ή ποιος αγώνας τον στιγμάτισε περισσότερο από τη φετινή χρονιά, απάντησε πως: «Ο κόσμος του Άρη είναι πολύ περήφανος και, όταν του δίνεις χαρά και βλέπει ότι η προσπάθεια μπορεί να πιάσει τόπο, στηρίζει και το χαίρεται.

Το παιχνίδι με τη Ρουντούπις ήταν κάτι που έμεινε. Αλλά και η εμφάνιση με τη Χίμκι που γέμισε το Παλέ ήταν πολύ όμορφη εικόνα. Δεν τα καταφέραμε, όμως… Το πιο θετικό είναι ότι, παρά την εικόνα και τα αποτελέσματα, πήραμε πολλά συγχαρητήρια και αυτό ήταν επιβράβευση. Όλος ο κόσμος ξέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και η ομάδα. Μέσω Διαδικτύου μαθαίνονται τα πάντα. Οι εμφανίσεις μέσα στο Ντόνετσκ και στην έδρα της Χίμκι άφησαν κάτι».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης