Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο τέλος των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2014 που έλαβαν χώρα στο Σότσι της Ρωσίας, με την τελετή λήξης να αποτελεί την τελευταία πράξη της διοργάνωσης. Με 298 μετάλλια περασμένα γύρω από το λαιμό αθλητών από 26 χώρες, έφτασε η ώρα της γιορτής για τη λήξη του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος για τα χειμερινά σπορ.

17:40 Η μουσική υπόκρουση ξεκινά στο στάδιο Fisht, όλα είναι έτοιμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

18:14 Η Τελετή άρχισε με 14 λεπτά καθυστέρηση! Εντυπωσιακά βεγγαλικά συνδυασμένα με έναν φωτισμό μπλε χρώματος, δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

18:19 Η τελετή εντυπωσιάζει, ήδη είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερη και από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου! Πιο εμπνευσμένη, πιο καλαίσθητη, με πιο ταιριαστή μουσική υπόκρουση!

18:29 Ο Βλάντιμιρ Πούτιν κάνει την εμφάνισή του. Η σημαία των αγώνων εισέρχεται στο στάδιο στα χέρια κάποιων από τους πιο επιτυχημένους αθλητές των αγώνων. 1000 παιδιά ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της Ρωσίας.

18:42 Ξεκινάει η παρέλαση των αθλητών



18:47
Η παρέλαση συνεχίζεται, κάποια από τα κουστούμια προκαλούν -σκοπίμως- γέλιο!

Η ενδυμασία της γερμανικής αποστολής τράβηξε την προσοχή

18:50 Ολοκληρώθηκε η παρέλαση, οι αθλητές παίρνουν τις θέσεις τους στις εξέδρες.

19:04 Νέα ανάκρουση του ρωσικού εθνικού ύμνου, στην κανονική του εκτέλεση αυτή την φορά, σε αντίθεση με την προηγούμενη…slow version!

19:15 Το δάπεδο του σταδίου γεμίζει με αμέτρητα πιάνο, μουσική πανδαισία!



19:31
Το στάδιο μετατρέπεται σε… τσίρκο και γεμίζει με χορευτές, ζογκλέρ και ακροβάτες. Εντυπωσιακό!

19:36 Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε ορισμένα από τα Highlights της διοργάνωσης, μέσω της προβολής τους στις οθόνες του σταδίου!

19:42 Ανάκρουση του ύμνου της Κορέας και παράδοση της σημαίας των Αγώνων στον δήμαρχο του Pyeongchang, που την ανεμίζει ενθουσιασμένος!

19:58 Ξεκινούν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί, ο λόγος στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Thomas Bach: «Απόψε μπορούμε να πούμε ότι η Ρωσία εκπλήρωσε όλα όσα υποσχέθηκε!», δήλωσε δείχνοντας φανερά ικανοποιημένος.

20:17 Το στάδιο γεμίζει με μικρά παιδιά τα οποία κρατούν κεράκια και η ατμόσφαιρα γίνεται… κατανυκτική!

20:25 Κηρύσσεται η λήξη της τελετής, παρότι ο ουρανός παραμένει ολόφωτος από τα πυροτεχνήματα! Ο απεσταλμένος του BBC μιλάει για τα «εντυπωσιακότερα πυροτεχνήματα που έχουμε δει!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης