Οι Σακραμέντο Κινγκς απέσυραν τη φανέλα με το νούμερο «16», που φόρεσε ο Πέτζα Στογιάκοβιτς από το 1998 μέχρι το 2006.

Η τελετή απόσυρσης της φανέλας στο ημίχρονο της αναμέτρησης Κίνγκς – Θάντερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν επιλογή των «βασιλιάδων» στο ντραφτ του 1996 στη θέση 14 και δύο χρόνια αργότερα έκανε το μεγάλο ταξίδι από την Ευρώπη και τον ΠΑΟΚ στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Έπαιξε σε 518 αγώνες με την ομάδα της Καλιφόρνια έχοντας 1.070 τρίποντα, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία τους, ενώ με 9.498 πόντους είναι έκτος σκόρερ. Έπαιξε σε τρία All Star Game (2002-2004) κερδίζοντας δύο φορές το διαγωνισμό τριπόντων και τη σεζόν 2003/04 ήταν τέταρτος σε ψήφους για το βραβείο του MVP έχοντας 24,2 πόντους, 6,3 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα.

Η πιο πετυχημένη χρονιά των Κινγκς ήταν το 2002, όταν έφτασαν στους τελικούς της Δύσης κόντρα στους Λέικερς των Σακίλ Ο’νίλ και Κόμπι Μπράιαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δέκα καλύτερες φάσεις του Πέτζα στο NBA

Η σειρά τελείωσε με νικητές του «λιμνάνθρωπους» (4-3), αφήνοντας τους Κινγκς των Ντίβατς, Γουέμπερ και Πέτζα με πολλά παράπονα από την διαιτησία.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είστε οι πιο… θορυβώδεις οπαδοί του κόσμου. Σας αγαπώ», είπε από μικροφώνου ο Στογιάκοβιτς, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Αλέκα Καμηλά, αλλά και τα παιδιά τους.

Ο Στογιάκοβιτς αγωνίστηκε ακόμη σε Ιντιάνα, Νέα Ορλεάνη, Τορόντο και Ντάλας, ενώ κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή το 2011 με τους Ντάλας Μάβερικς, στην τελευταία του χρονιά σαν αθλητής.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης