Μολονότι παραδέχτηκε ότι η ευθύνη για την απώλεια της νίκης κόντρα στον Ατρόμητο… βαραίνει τον Παναθηναϊκό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε αιχμές για το πέναλτι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής Κουκουλάκης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «πράσινων» πάντως επισήμανε ότι η ομάδα του παρά την ισοπαλία με τους Περιστεριώτες, διατηρεί ακόμα το πλεονέκτημα για την πρωτιά στα πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζεσουάλδο Φερέιρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη διαφορά απόδοσης του Παναθηναϊκού στα δύο ημίχρονα: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν βγήκαμε να παίξουμε. Στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αναλύσεις. Σήμερα φέραμε ισοπαλία σε ένα ματς που είχαμε νικησει. Ο Ατρόμητος έκανε το παιχνίδι που νόμιζε ότι έπρεπε. Δεν ξέρω πόση ώρα διακόπηκε ο αγώνας.

Εμείς παίζαμε, ο αντίπαλος έπεφτε και επιτέλους, υπάρχουν στιγμές που οι διαιτητές πρέπει να παίζουμε υπέρ του ποδοσφαίρου. Δεν είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής να είναι ένα λεπτό στο έδαφος και μετά να τρέχει σαν τον… Μπολτ. Να μην πω για το πέναλτι. Όταν υπάρχει πέναλτι, πρέπει να υποδεικνύεται. Την τελευταία φορά που ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ μας, αυτός τιμωρήθηκε».

Για τη συνέχεια των πλέι οφ: «Δεν κερδίσαμε τον αγώνα με δική μας ευθύνη. Ακόμα και αν υπήρχε περισσότερος καθαρός χρόνος, ακόμα και για το πέναλτι που μας δόθηκε, εμείς φταίμε. Το πρώτο ημίχρονο δεν το παίξαμε. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλοί και χάσαμε ευκαιρίες. Εμείς φταίμε. Στο ματς συμβαίνουν πολλές φάσεις και καταστάσεις που ή το βοηθούν ή το κάνουν να πάει χειρότερα. Σήμερα συνέβησαν πράγματα που δεν μας ευνόησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισοπαλία, ειδικά στην πρεμιέρα, δεν είναι καλή για εμάς. Όμως έχουμε πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας και έχουμε άλλα πέντε ματς να παίξουμε. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Θα έλεγα όμως ότι τα πλέι οφ είναι μία σοβαρή διαδικασία που καθορίζει την ομάδα που θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά. Όπως έλεγα, όσοι συμμετέχουν πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα. Διαιτητές, παρατηρητές, όλοι.

Έχω ξαναπεί την άποψη μου, δεν είναι δίκαιο να παίζουμε πλέι οφ όταν έχουμε 20 βαθμούς διαφορά. Όμως αφού τα παίζουμε, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης