Το τερπνόν μετά του ωφελίμου πέτυχε στο Ντεσενζάνο της Ιταλίας η Σοφία Υφαντίδου, η οποία αφού εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της και έγινε η τέταρτη καλύτερη αθλήτρια για φέτος στον κόσμο.

Η 27χρονη αθλήτρια επέστρεψε στην βάση της και με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ τόνισε ότι φιλοδοξεί να «σπάσει» το πανελλήνιο ρεκόρ στο έπταθλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτή τη φορά έτρεχα για μένα και όχι για τα νούμερα. Βασικός μου στόχος ήταν να κοιτάω το κάθε αγώνισμα ξεχωριστά και όχι το σύνολο. Δεν είχα άγος, το ξεπέρασα και όλα αυτά έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας ήμουν πίσω από το ρεκόρ μου περίπου 30 βαθμούς, όταν πια ολοκληρώθηκε το μήκος ήξερα πως θα βγει μια καλή επίδοση. Μετά τον ακοντισμό όλα είχαν διαμορφωθεί καθώς πέρασα μπροστά στην βαθμολογία είχα σιγουρέψει το όριο και πλέον σκεφτόμουν να κρατήσω τη νίκη στη διοργάνωση.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη (26/5) θα κάνω έναν χαλαρό αγώνα. Θα μπω για να βοηθήσω το σύλλογο μου. Στο μίτινγκ της Τσεχίας (1-10/6) όμως θα κυνηγήσω μια καλή επίδοση, γιατί όχι και το πανελλήνιο ρεκόρ (6.235 β.). Με αυτά που είδα στον αγώνα της Ιταλίας, αλλά και με όσα βλέπω στην προπόνηση εκτιμώ πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλα τα αγωνίσματα. Αν στο Ελσίνκι ή στο Λονδίνο καταφέρω να κάνω μια επίδοση πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ, τότε θα μπορέσω να διεκδικήσω ένα καλό πλασάρισμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης