Επίτιμος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 15:09
Επίτιμος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Δυο σημαντικές προσωπικότητες θα φέρουν τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στο τμήμα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ένα χρόνο μετά την αιτιολογημένη πρόταση που κατέθεσαν καθηγητές του Τμήματος στη Γενική Συνέλευση του Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για τον μπασκετμπολίστα και προπονητή κ. Παναγιώτη Γιαννάκη και την παγκοσμίου φήμης καθηγήτρια αθλητικής ψυχολογίας, κα Joan Duda.

Η τελετή αναγόρευσής τους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ κ. Νίκος Διγγελίδης.

 Η Joan Duda, καθηγήτρια αθλητικής ψυχολογίας, συνεχίζει ο κ. Διγγελίδης, «κατέχει επιφανή θέση μεταξύ των σύγχρονων ερευνητών στις αθλητικές επιστήμες, αναδείχθηκε σε πρότυπο επιστημονικής σκέψης, διακρίθηκε για το άμεμπτο ήθος και το εύρος της ερευνητικής δραστηριότητας, καλλιέργησε την παιδεία και την διανοητική οξυδέρκεια των ερευνητών της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, προήγαγε ποικιλοτρόπως την έρευνα και τη διδασκαλία ώστε να ωφεληθούν η ακαδημαϊκή κοινότητα και η κοινωνία, και, τέλος, αποτέλεσε με το λόγο και το έργο της παράδειγμα πολίτη και επιστήμονα».

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει υπηρετήσει την Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατέχει επιφανή θέση μεταξύ των σύγχρονων αθλητών και προπονητών, έχει διακριθεί για το άμεμπτο ήθος του τόσο σαν αθλητής όσο και σαν προπονητής, ενώ με το θετικό του αθλητικό παράδειγμα έχει ωφελήσει ποικιλοτρόπως το χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα, παρακινώντας χιλιάδες νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την άσκηση».

 «Η πρόταση φυσικά έγινε πανηγυρικά δεκτή από το σώμα καθώς το Τμήμα αναζητά πάντα τρόπους να επιβραβεύει προσωπικότητες που έχουν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο και προσφορά προς την επιστήμη και την κοινωνία γενικότερα και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τους τιμά με την αναγόρευσή τους σε επίτιμους διδάκτορες», καταλήγει ο κ. Διγγελίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 15:09