Την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Άρη εξέφρασε ο Γιώργος Μπόγρης.

Ο Έλληνας σέντερ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του EuroCup, με αφορμή την αυριανή αναμέτρηση των «κίτρινων» στη Μόσχα με την Κίμκι, τόνισε ότι στόχος της ομάδας του είναι η κατάκτηση της τρίτης θέση στην Α1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αναφέρθηκε τόσο στον δύσκολο αυριανό (21/02) αγώνα με τη ρωσική ομάδα όσο και στην έως τώρα πορεία της ομάδας στη διοργάνωση, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.


Αναλυτικά τα όσα είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Καλησπέρα, Γιώργο. Πώς είναι η πρώτη σου χρονιά στο Eurocup μέχρι τώρα;

«Είναι καλή, πραγματικά πρόκειται για πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και υπάρχουν ομάδες, όπως η Κίμκι, που είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Ως ομάδα είχαμε καλές και κακές στιγμές. Συνολικά, η εμπειρία να παίζεις στο Eurocup είναι εξαιρετική μέχρι τώρα».

-Παίρνεις πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής με τον Άρη. Πώς σε βοηθάει αυτό να γίνεις καλύτερος παίκτης;

«Φυσικά και με βοηθάει, γιατί ο χρόνος συμμετοχής είναι πολύ σημαντικός για να βελτιωθεί ένας νεαρός παίκτης. Δούλεψα πολύ σκληρά με τον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα δύο χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να δείξω στο παρκέ τι έμαθα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα που συνέχισα να προπονούμαι, αλλά έπρεπε να παίζω κιόλας. Νομίζω το γεγονός ότι βρίσκομαι στον Άρη με βοήθησε πολύ».

-Πόσο άνετα νιώθεις που παίζεις στον Άρη;

«Είναι φανταστικά! Εξαιτίας της ιστορίας του, ο Άρης έχει κυρίως πολύ καλούς μπασκετικούς φιλάθλους, κάτι που δεν έχουν άλλες ομάδες, των οποίων οι οπαδοί είναι κυρίως από το ποδόσφαιρο και απλώς έρχονται να δουν και μπάσκετ. Ο Άρης υπήρξε τεράστιος σύλλογος για πολλά χρόνια και οι φίλαθλοί του είναι ιδιαίτερα ζεστοί, αγαπούν πολύ την ομάδα! Είναι χαρούμενοι με εμάς. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω για αυτήν την ομάδα».

-Πώς οι προπονήσεις σου με τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδια «χωρίς αύριο», σε βοήθησαν τώρα να προετοιμαστείς για το παιχνίδι απέναντι στην Κίμκι;

«Έμαθα πολλά από το πώς πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για παιχνίδια σαν αυτό, αλλά ο προπονητής μου είναι αυτός που θα μας προετοιμάσει για να παίξουμε απέναντι στην Κίμκι και θα κάνω ό,τι μου ζητήσει. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία όταν έρχεται η προετοιμασία για τέτοια παιχνίδια, γιατί ήμουν παρών και ήταν φανταστικά. Πιστεύω πολύ στον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και σε όλο το τεχνικό επιτελείο μας. Γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι απέναντι στην Κίμκι είναι πολύ σημαντικό και θα προετοιμαστούμε πολύ καλά».

-Έπαιξες κόντρα στην Κίμκι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτούς και τι πρέπει να κάνετε για να τους κερδίσετε;

«Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση. Θα εκπλαγώ εάν η Κίμκι δεν κερδίσει φέτος το Eurocup. Είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Μου αρέσει ο προπονητής τους και ο τρόπος που παίζουν. Με προπόνησε (σ.σ. ο Ρίμας Κουρτινάιτις) στο σάμερ καμπ του Τρεβίζο και ήταν πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα. Παίζοντας με έναν πλέι μέικερ σαν τον Ζόραν Πλάνινιτς, θα πρέπει να είναι φανταστικά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι παίκτες, ο προπονητής και η ομάδα είναι στο επίπεδο της Ευρωλίγκας κι αυτό είναι που μου αρέσει σε αυτούς. Αν θέλουμε να τους κερδίσουμε, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά και να ακολουθήσουμε όλα όσα μας πουν οι προπονητές μας. Εάν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι».

– Ύστερα από δύο χρόνια με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσε;
«Είναι δύσκολο, αλλά θα έλεγα ότι είναι η νοοτροπία να κερδίζεις ομάδες και τίτλους. Εάν θέλεις να είσαι παίκτης μπάσκετ, πρέπει να σκέφτεσαι το μπάσκετ 24 ώρες την ημέρα! Δεν μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου… Δεν μπορείς να θέλεις απλώς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστείς για να το κερδίσεις. Είναι ο καλύτερος σε αυτό. Μου δίδαξε πώς να προετοιμάζω τον εαυτό μου σε όλα τα επίπεδα, πώς να προσεγγίζω ένα παιχνίδι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης είναι φανταστικό προπονητικό τιμ».

-Έπειτα από ολόκληρη ζωή στην Αθήνα, είσαι πλέον στη Θεσσαλονίκη. Πώς είναι τώρα η ζωή σου;

«Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη πόλη. Η Αθήνα έχει πέντε εκατομμύρια ανθρώπους και, επειδή δεν έπαιζα πολύ στον Παναθηναϊκό, περνούσα απαρατήρητος. Εδώ παίζω αρκετά και, αν βγω έξω για φαγητό ή κάτι παρόμοιο, οι άνθρωποι συνεχώς μου μιλούν! Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη. Πάντα ήθελα να ζήσω και σε άλλες πόλεις ή χώρες και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Πάντα ήθελα να παίξω μπάσκετ για μερικά χρόνια σε αυτήν την πόλη και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Μου αρέσει πολύ».

-Τι θα θεωρήσεις καλή χρονιά για εσένα και την ομάδα;

«Γενικώς, είχαμε καλά παιχνίδια στο Eurocup, αλλά θα είναι δύσκολο να προκριθούμε. Θα το προσπαθήσουμε φυσικά, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Θα δώσουμε το 100% στα επόμενα δύο παιχνίδια και ό,τι γίνει, έγινε. Ήταν δύσκολα στην αρχή, γιατί έχουμε νέα ομάδα κι έπρεπε οι παίκτες να μάθουν να παίζουν μαζί, αλλά είμαστε καλά τώρα. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε τρίτοι στην Ελλάδα. Αυτό θα μας δώσει σίγουρα την ευκαιρία να παίξουμε στο Eurocup την επόμενη χρονιά και, ποιος ξέρει, ίσως μπορέσουμε να πάμε και στα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Προσωπικά, έχω χρόνο συμμετοχής και θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Δεν το θέλω μόνο για εμένα, αλλά κυρίως για να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τους στόχους του και να πάμε εκεί που αξίζουμε να είμαστε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης