Στην απόλυτη επιτυχία της ανανέωσης των Δ.Σ. των αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας, μέσω των πρόσφατων εκλογών και στο νέο «οξυγόνο» του αθλητικού περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ποσοτικά στοιχεία που αφορούν τις εκλογές στις 24 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες και στις 18 μη Ολυμπιακές, αναλύοντας τα ποσοστά συμμετοχής, τα ποσοστά ανανέωσης των επικεφαλής και των μελών των ΔΣ, την αναλογία ανδρών – γυναικών και τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ., Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, με θέμα «αρχαιρεσίες Αθλητικών Ομοσπονδιών», ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, για νίκη της αθλητικής μεταρρύθμισης, της πολιτικής για διαφάνεια, δημοκρατία και νοικοκύρεμα του εγχώριου αθλητικού οικοδομήματος και νίκη της αθλητικής οικογένειας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε αρχικά στο πρότερο θεσμικό πλαίσιο, πριν από τους νόμους της αθλητικής μεταρρύθμισης, 4639/2019 και 4726/2020, που «είχε παθογένειες και άφηνε παράθυρα για παρατυπίες με αποτέλεσμα να επικρατούν φαινόμενα αναρχίας και αδιαφάνειας» και επισήμανε ότι «δεν διστάσαμε να γίνουμε δυσάρεστοι, να πάμε κόντρα σε «κεκτημένα» δεκαετιών. Δεχθήκαμε έντονη κριτική και πολλές πιέσεις. Ο Πρωθυπουργός, όμως, έκλεισε τα αυτιά στις πιέσεις και μας έδωσε σαφή εντολή και στήριξη να τολμήσουμε την αθλητική μεταρρύθμιση».

Υπενθύμισε ο κ. Αυγενάκης ότι «Αν αφήναμε την κατάσταση ως είχε δεν θα είχαμε όρια στις ηλικίες των διοικούντων, δεν θα είχαμε όρια στις θητείες των διοικούντων, οι ίδιες διοικήσεις, οι «ισόβιες», θα διοικούσαν ως, τουλάχιστον, το 2028 και δεν θα είχαμε ανανέωση» και εξειδίκευσε τις αλλαγές με τα όρια ηλικιών και θητειών στα ΔΣ των Ομοσπονδιών, με την ενίσχυση της διαφάνειας, της δημοκρατικότητας και της συμμετοχής με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές δια πληρεξουσίου, με την ψηφιακή κάλπη «Ζευς» κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Η συνεχής προσπάθεια και η προσήλωση στην αθλητική μας πολιτική για διαφάνεια, δημοκρατία και νοικοκύρεμα του εγχώριου αθλητικού οικοδομήματος, απέδωσε καρπούς! Ήταν ο νικητής των εκλογών. Νίκησε η αθλητική μεταρρύθμιση! Νίκησε η αθλητική οικογένεια» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, καθώς:

* εκλέκτορες, για πρώτη φορά, ήταν μόνο τα νόμιμα και ενεργά σωματεία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ,

* υπήρξε σημαντικότατη ανανέωση στη συντριπτική πλειονότητα των νέων διοικήσεων,

* σημειώθηκε αξιοσημείωτη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκοσμίων Πρωταθλητών μας στα διοικητικά σχήματα των Ομοσπονδιών και

* διεξήχθησαν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με την ψηφιακή κάλπης «Ζευς», για πρώτη φορά, με απόλυτα αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, όπως παραδέχονται άπαντες οι συμμετέχοντες.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης, παρέθεσε αναλυτικά ποσοτικά στοιχεία για τις εκλογές στις 24 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες και στις 18 μη Ολυμπιακές: Ποσοστά συμμετοχής, ανανέωσης των επικεφαλής, των μελών των ΔΣ, αναλογία ανδρών – γυναικών, συμμετοχής Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών κλπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης