Αναμονή για την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας 470 στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, 02:02
Αναμονή για την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας 470 στη Θεσσαλονίκη
Συνεχίστηκαν για 2η συνεχόμενη ημέρα το Σάββατο οι εγγραφές καθώς και οι μετρήσεις των σκαφών που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας 470 στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα τα πληρώματα προπονήθηκαν και το Σάββατο με ευνοϊκές συνθήκες σε ότι αφορά τον άνεμο.

Την Κυριακή τα σκάφη θα συμμετέχουν στο Practice Race που θα γίνει στις 15:00 προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες να κάνουν μια πρώτη δοκιμή των δυνάμεων τους. Στις 20:00 την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδας.

Οι ιστιοδρομίες που σηματοδοτούν και την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής δράσης, ξεκινάνε το μεσημέρι της Δευτέρας, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για τις 12:00, εάν όλα πάνε καλά με την ένταση του ανέμου που θα επικρατεί εκείνη την ώρα.

Στο μεταξύ το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του διοργανωτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, η Γενική Συνέλευση της κλάσης 470 . Η συνάντηση αυτή γίνεται κάθε χρόνο παράλληλα με τους αγώνες, συνήθως κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470 ή κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ISAF. Η φετινή Γενική Συνέλευση έχει ιστορική σημασία καθώς συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι μελλοντικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στα σκάφη 470 σε ότι αφορά το κατάρτι και τα πανιά τους.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, 02:02