Ως τη δυσκολότερη χρονιά της καριέρας του χαρακτήρισε τη φετινή ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο Έλληνας τεχνικός με δηλώσεις του στον Sentra FM 103.3 αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος καθώς και για την προσπάθεια που γίνεται στο αγωνιστικό σκέλος της ομάδας δεδομένων όλων αυτών των δυσκολιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής:

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα της μεταξύ τους σειράς για τα play-off της Basket League:

«Φέτος με όλες τις μεγάλες ομάδες, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, παίξαμε καταπληκτικά. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Τα νέα παιδιά ανταποκρίθηκαν, όμως δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία και μας λείπει αυτό. Μας έλειψε ο Ταπούτος, ο Τσαλδάρης που έφυγε στη Βενέτσια, όμως η μεγαλύτερη απώλειά μας ήταν ο Τζέιμς. Πιστεύω ότι αν δεν έφευγε, θα βγαίναμε τρίτοι. Συγκινητική ήταν η προσαρμογή του Δημήτρη Βεργίνη. Τελευταία πάει πάρα πολύ καλά, δουλεύει πριν μετά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης και πιστεύω ότι θα έχει πολύ ανοδική πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα παιδιά που έπαιξαν στο τρίτο δεκάλεπτο λόγω κούρασης, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν απέναντι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού με το οποίο δεν τίθεται φυσικά θέμα σύγκρισης. Η ανταμοιβή είναι τα συγχαρητήρια του αντίπαλου κόουτς. Η ιστορία του Άρη δεν σου επιτρέπει να μπαίνεις στη λογική και να λες ότι έχασες τιμητικά. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, κάτι που αποδεικνύουν οι τίτλοι του. Έχει έναν προπονητή που παραδέχομαι κι ένα εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο. Μου αρέσει να παίζω κόντρα σε τόσο μεγάλους προπονητές. Πιστεύω ότι αν τους κερδίσεις στην πρώτη σκέψη, θα το θυμούνται και θα μείνουν εκεί».

Για το φραστικό επεισόδια που είχε με οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά τη λήξη του αγώνα:

«Από τη μία, εκτιμώ ότι με συμπαθούν. Από την άλλη, διαμαρτύρομαι πολύ στους διαιτητές όταν παίζουμε με μεγάλες ομάδες, επειδή έχω την αίσθηση ότι μας αδικούν. Είμαι εκρηκτικός. Ανταλλάξαμε δύο τρεις κουβέντες, ειπώθηκαν μερικές καλές ατάκες και όλα έληξαν εκεί».

Για την συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Final-4 της Euroleague:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία έμπειρη ομάδα. Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της Euroleague και στην αρχή θεωρούσα αχτύπητη την ΤΣΣΚΑ, όμως τελικά δεν είναι τόσο αχτύπητη. Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα εχέγγυα να είναι ανταγωνιστικός απέναντί της. Το φαβορί είναι οι Ρώσοι, όμως σε τέτοιου επιπέδου Final-4, με τέτοιες ομάδες, δεν υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια, οι ημιτελικοί θα κριθούν στον πόντο. Ο Παναθηναϊκός έχει έμπειρους παίκτες, ίσως να του λείπει ο ενθουσιασμός που έχει ο Ολυμπιακός. Δεν θα μου κάνει έκπληξη αν περάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό. Είναι δύσκολο, αλλά οι ομάδες μας δεν υπολείπονται των άλλων δύο».

Για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας:

«Δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό. Έχουν γίνει λάθη. Δεν θέλω να διαγράψω την προσφορά του καθενός, αλλά θεωρώ παράλογο να έχουν δημιουργηθεί τόσο δυσβάσταχτα χρέη. Θεωρώ παράξενο όποιος φεύγει από τον Άρη να κάνει προσφυγή. Ίσως ήταν η δυσκολότερη χρονιά στην καριέρα μου, όσον αφορά το αγωνιστικό, το οικονομικό και το γήπεδο. Η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη. Η εμπειρία που έχω ήταν σημαντική, όμως δεν φτάνει για να πείσεις τα παιδιά και τον κόσμο. Τον τελευταίο μήνα αποφεύγω να γράφω στη σελίδα μου στο Facebook. Πιστεύω ότι η επανάσταση του μπάσκετ θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη, όταν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ γίνουν ανταγωνιστικοί».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης