Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του κελιού όπου βρισκόταν ο Όσκαρ Πιστόριους για σχεδόν έναν χρόνο, λίγες ώρες πριν το Ανώτατο Δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής αποφανθεί αν ο θάνατος της Ρίβα Στέενκαμπ από τον 30χρονο αθλητή του στίβου επρόκειτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια ή δολοφονία.

Δημοσιογράφοι κλήθηκαν να επισκεφτούν τις φυλακές «Kgosi Mampuri ΙΙ» στην Πρετόρια, όπου κρατούνταν ο παραολυμπιονίκης από τη Νότια Αφρική. Οι φυλακές στεγάζουν 7.000 κρατούμενους κάτω από άθλιες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνήγοροι του Πιστόριους επανειλημμένως είχαν κάνει λόγο για τις συνθήκες κράτησης του πελάτη τους, εκφράζοντας τον φόβο ότι αν καταδικαζόταν, θα έπεφτε θύμα επιθέσεων από συμμορίες εξαιτίας της αναπηρίας του. Το κελί του διαθέτει ένα κρεβάτι, μια λεκάνη και ένα ντουλαπάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο και τέθηκε σε κατ΄ οίκον κράτηση αφού εξέτισε το ένα πέμπτο της ποινής του για ανθρωποκτονία. Ο «blade runner» καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε πενταετή φυλάκιση για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε 9 φορές πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου του σπιτιού του.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Διαβάστε επίσης:
H selfie του Όσκαρ Πιστόριους στο διαδίκτυο που προκάλεσε οργή
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης