Στη δέσμευση ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να χτιστεί το γήπεδο της ΑΕΚ, στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, προχώρησε ο Γιάννης Σγουρός μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, παράλληλα, επεσήμανε ότι περιμένει σχετική πρόταση από την Ερασιτεχνική.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Αναγνωρίζουμε πλήρως τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Παρόλο που η Κεντρική Διοίκηση μας περικόπτει ή δεν μας αποδίδει πόρους που προβλέπονται από το νόμο, προκειμένου να ασκήσουμε τις αρμοδιότητές μας, παρόλο που στρατηγικής σημασίας Υπουργεία, όπως το Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, έχουν κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφέρεια Αττικής.

Την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Εμείς δίνουμε προτεραιότητα στην υλοποίηση χρήσιμων έργων για την ανάπτυξη την κοινωνία και τον πολίτη. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να προσκαλούμε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έπειτα από τη 2η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για το 2012, η οποία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Μαρτίου και περιλαμβάνει την ένταξη 61 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 54.033.465,96 €.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπογράμμισε: «Πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής είναι να αναδειχθεί σε μοχλό ανάπτυξης και στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν έργα υποδομών, όπως αυτά που εντάχθηκαν στην τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού της. Συνεχίζουμε μέσα από τη σωστή διαχείριση των πιστώσεων και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτουμε να αναλαμβάνουμε στοχευμένες δράσεις, με τελικό στόχο τη μεγιστοποίηση της ωφέλειας των πολιτών.

Με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και επιζήμια κωλυσιεργία τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται αλλά λιμνάζουν και διογκώνονται. Η Περιφέρεια Αττικής δεν προτίθεται να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, ούτε να χαθεί μέσα στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η έλλειψη επικοινωνίας με την Κεντρική Διοίκηση. Σε μία τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική χρονική περίοδο οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον εργαζόμενο, στο νέο, στον αθλητή, στην οικογένεια. Στον πολίτη».

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε έργα κατασκευής και ανακατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων σε μία περίοδο αποδεδειγμένης αδυναμίας της Κεντρικής Διοίκησης να χρηματοδοτήσει επαρκώς δράσεις που αφορούν τον αθλητισμό και είναι επωφελείς για τη νεολαία και την κοινωνία.

Ενδεικτικά:
Αθλητικές εγκαταστάσεις
1) Κατασκευή γηπέδου Ν. Φιλαδέλφειας

2) Πρότυπο Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο-Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Δήμου Βύρωνα.
3) Ολοκλήρωση Εργασιών ανακατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ.
4) Ανακατασκευή Εθνικού κλειστού Γυμναστηρίου Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ»
5) Αποξήλωση και αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου
6) Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου Ύδρας
7) Βελτίωση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων αθλητικού κέντρου Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης

Χαρακτηριστικά για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τονίζει:

«Είχα δεσμευτεί ως νομάρχης Αθηνών ότι θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο – και οικονομικό – στην ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν ήταν απλώς μία υπόσχεση. Είναι μία δέσμευση την οποία τηρούμε και ως Αιρετή Περιφέρεια. Περιμένουμε από τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας αλλά και από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ συγκεκριμένη πρόταση με ώριμη μελέτη που να προσδιορίζει το κόστος, προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικότερες ενέργειες».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης