Ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα κόντρα στον ΟΦΗ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο επικράτησε εν τέλει με 1-0 στο «Καραϊσκάκη», αποκτώντας έτσι το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Η ομάδα του Βαλβέρδε, λίγο έλειψε να πληρώσει την αστοχία της απέναντι στους Κρητικούς, ωστόσο ο Μέλμπεργκ στο 81ο λεπτό με κεφαλιά έλυσε το γόρδιο δεσμό για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως αυτό το αποτέλεσμα είναι αρκετά ρευστό, κι έτσι αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπη η ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στις 4 Απριλίου.

Ο αγώνας

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στρίμωξαν στα… σχοινιά τον ΟΦΗ, ο οποίος αρκούνταν στο να αμύνεται.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε μόλις στο 8ο με πρωταγωνιστή τον Μιραλάς, ο οποίος μετά την ενέργεια του Αμπντούν, σούταρε, με την μπάλα όμως να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Βαλβέρδε συνέχισε να ψάχνει το γρήγορο γκολ και στο 16΄ λίγο έλειψε να το πετύχει με τον Τζιμπούρ (η προβολή του βρήκε σε ετοιμότητα τον Σαχσανίδη), ο οποίος  τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησε και πάλι, αστοχώντας όμως από πλεονεκτική θέση.

Στο 36΄ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μαρκάνο έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» για να προηγηθούν.

Μετά από σέντρα ακριβείας του Ορμπάιθ, ο Μανιάτης βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι κι έπιασε την κεφαλιά, όμως είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Κρητικών.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Στο 48΄ Αμπντούν και Τζιμπούρ απέτυχαν να πιάσουν τα σουτ όπως θα ήθελαν μέσα στην περιοχή, ενώ στο 65΄ το μακρινό σουτ του Φετφατζίδη έφυγε λίγο άουτ.

Για να φτάσουμε στο 81ο λεπτό, όταν οι παίκτες του ΟΦΗ,  που έγιναν απειλητικοί με δύο τρεις αντεπιθέσεις, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ορμπάιθ ο Μέλμπεργκ με γυριστή κεφαλιά άφησε «άγαλμα» τον Σαχσανίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0, για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0

Γκολ: 81′ Μέλμπεργκ

Κίτρινες: Ντιόγκο, Φετφατζίδης – Γεωργίου, Γαλανόπουλος, Σαχσανίδης, Βερόν

Κόκκινες:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (74΄ Φέισα), Φουστέρ (46΄ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Αμπντούν (62΄ Ντιόγκο), Τζιμπούρ.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (87΄ Πίτσος), Ζόρντι Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς (64΄ Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος (74΄ Καμπάνταης).

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης