«Ζήσε Αθλητικά»: Τηλεπισκέψεις Κακλαμανάκη και Νιαγκουάρα σε σχολεία των Χανίων και της Λήμνου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 14:22
«Ζήσε Αθλητικά»: Τηλεπισκέψεις Κακλαμανάκη και Νιαγκουάρα σε σχολεία των Χανίων και της Λήμνου

Καθημερινές είναι πλέον οι τηλεπισκέψεις σε διαφορετικά σχολεία της χώρας μας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά». Προχθές, Δευτέρα (22/6), ήταν η σειρά της δεύτερης βάρδιας λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και χθες, Τρίτη (23/6), του Δημοτικού Σχολείου Κοντιάς Λήμνου.

Προσαρμοσμένο στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές. Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings.

Ο «γιος του ανέμου», Νίκος Κακλαμανάκης, πραγματοποίησε τη δεύτερη τηλεπίσκεψη στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Χανιών. Οι μαθητές όλων των τάξεων έμαθαν από τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας για το «ταξίδι στο όνειρο», αλλά και για τη διαχείριση της ήττας και των φόβων. Η τηλεπίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μήνυμα πως «οι μικρές καθημερινές νίκες μάς οδηγούν σε άλλες μεγαλύτερες στη ζωή». Οι μαθητές έφτιαξαν τραγούδι και πανό εξυμνώντας τις αθλητικές επιτυχίες του Κακλαμανάκη, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν!

Αντίστοιχα, η Νέρι Νιαγκουάρα πραγματοποίησε τηλεπίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιάς Λήμνου. Η Ολυμπιονίκης της κολύμβησης αναφέρθηκε στην αθλητική της σταδιοδρομία, τόνισε την αξία της ευγενούς άμιλλας και τη σημασία της υγιεινής διατροφής, παρακινώντας τις μαθήτριες και τους μαθητές να κυνηγούν τα όνειρά τους όσο «άπιαστα» κι αν τους φαντάζουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ., στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 14:38