Στην κυρίως προκριματική φάση του Εuro 2022 προκρίθηκε η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε σήμερα την Ιταλία με 33-22, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο της προ-προκριματικής φάσης, οι αναμετρήσεις του οποίου διεξήχθησαν στο «Φιλίππειο» της Βέροιας, και με απολογισμό τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Πλέον η «γαλανόλευκη» εντάσσεται στον 3ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Εuro 2022, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει το διάστημα Οκτώβριος 2021-Απρίλιος 2022 την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Λευκορωσία. Οι πρώτες δύο ομάδες του γκρουπ προκρίνονται στα τελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μάγδα Κεπεσίδου πραγματοποίησε σήμερα ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, καθώς «κατέβασε ρολά» με 18/35 επεμβάσεις, ενώ η Γκάτζιου αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της εθνικής με 6 γκολ. Μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Μεσσήνης, δήλωσε:

«Αποδείξαμε ότι έχουμε άλλη ποιότητα από αυτές τις ομάδες. Ο στόχος είναι να μην ξαναπαίξουμε στην 1η προκριματική φάση. Έχουμε μπροστά μας μία νέα πρόκληση στην 2η φάση, όπου θα αντιμετωπίσουμε παγκόσμιες δυνάμεις του χάντμπολ. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες για την συμπεριφορά τους, την αποφασιστικότητα τους και την θέληση τους και την εν γένει εικόνα τους εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε μια πραγματική ομάδα, ενωμένη και όλοι μαζί θέλουμε να δώσουμε περαστικά στην Κατερίνα Μανιά που δεν κατάφερε να μας βοηθήσει και λόγω τραυματισμού έμεινε στο ξενοδοχείο. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Βέροιας για την φιλοξενία, αλλά και φυσικά τους δικούς μας ανθρώπους, τους Βεροιώτες Νίκο Μάντζο και Μπάμπη Προδρομίδη για την όλη στήριξη. Η διοργάνωση ήταν καταπληκτική, δεν μας έλειψε τίποτα».

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-1, 8-4, 9-6, 12-6, 15-9 (ημχ), 20-12, 22-16, 25-17, 27-18, 28-21, 33-22

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Μεσσήνης): Μ. Κεπεσίδου 1, Χατζηπαρασίδου 4, Παναγιωτίδου 2, Ζενέλι 3, Γκάτζιου 6, Ζυγούρα 2, Τσικνάκη, Βασιλειάδου 1, Ζηνωνίδου 2, Ν. Κεπεσίδου 2, Ανδρίτσου, Τσάκαλου 4, Αργυροπούλου, Στουγιαννίδου 3, Κωστοπούλου 2, Μάστακα 1.

Ιταλία (Τεντέσκο): Στεφανέλι 2, Ντάλα Κόστα, Ροτόντο 5, Πουλιάρα 2, Ντελ Μπάλτζο 4, Φάμπο 1, Προύντσερ, Κ. Ντιογκάμπ 3, Β. Ντιογκάμπ, Μανόλοβιτς 3, Ντι Πιέτρο 1, Έντερ, Ρομέο, Λαουρέτι Μάτος, Στέτλερ 1, Λουχίν.

Τελική βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

Ελλάδα 6

———————

Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4

Ιταλία 2

Λετονία 0

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης