Τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα αντιμετωπίσει η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών στην Α΄ προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/6) στην έδρα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (ΕΗF), στη Βιέννη. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους στις 2 ή 3 Νοεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 5 ή 6/11.

Στην Α΄ προκριματική φάση μετείχαν 18 ομάδες που δεν προκρίθηκαν στο EURO 2022 και οι οποίες σχημάτισαν εννέα ζευγάρια. Οι εννέα νικητές της Α΄ φάσης θα πάρουν το «εισιτήριο» για τον Β΄ γύρο των προκριματικών της Ευρώπης, στον οποίο θα μετάσχουν επίσης 10 από τις 16 ομάδες που έλαβαν μέρος στο EURO 2022, συν την Τσεχία. Συνολικά 16 ευρωπαϊκές ομάδες θα δώσουν το «παρών» στο Παγκόσμιο του 2023, οι οποίες είναι οι συνδιοργανώτριες Νορβηγία (είναι επίσης κάτοχος του τροπαίου), Σουηδία και Δανία, οι τρεις ομάδες με την υψηλότερη κατάταξη από το EURO 2022 και οι δέκα νικητές από τη Β΄ προκριματική φάση. Τα τελικά της διοργάνωσης στη Σκανδιναβία θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα και Βοσνία/Ερζεγοβίνη είχαν αναμετρηθεί πέρυσι τον Ιούνιο στη Βέροια, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου για την προ-προκριματική φάση του EURO 2022, με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί 29-18 στο «Φιλίππειο», στο πλαίσιο της πρεμιέρας (4/6/2021).

«Είναι μία ομάδα στα μέτρα μας. Τη γνωρίζουμε από πέρσι που την αντιμετωπίσαμε. Βέβαια, είναι διαφορετικά τα νοκ-άουτ παιχνίδια από τα παιχνίδια των ομίλων και γι’ αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ ο τεχνικός της εθνικής, Παναγιώτης Μεσσήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης