Ουσιαστικά εκτός της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2022 έμεινε η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, μετά τη σημερινή ήττα της από τη Σερβία στο ΔΑΚ Κορυδαλλού με 27-25, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειαζόταν τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες για την πρόκριση, ωστόσο οι «πλάβι», οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο γκρουπ, διατήρησαν το αήττητό τους, την ώρα που η «γαλανόλευκη» είναι οριστικά τρίτη στον όμιλο και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για την παρουσία της στα τελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να καταφέρει, ωστόσο, να προκριθεί, η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη θα πρέπει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή του Πάσχα (2/5, 19:00) στο Κρετέιγ από τη Γαλλία, στο τελευταίο παιχνίδι της για την προκριματική φάση.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόκριση για την τελική φάση παίρνουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από τους οκτώ ομίλους. Στον καθορισμό των τεσσάρων καλύτερων τρίτων υπολογίζονται μόνο τα αποτελέσματά τους κόντρα στους πρώτους δύο του ομίλου τους, όπερ σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει βαθμούς κόντρα σε Σερβία και Γαλλία.

Μετά τον αγώνα, ο αρχηγός της Εθνικής, Χάρης Μάλλιος, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, από τον κάθε παίκτη μέχρι όλο το σταφ. Κάναμε κατάθεση ψυχής, με τα λάθη μας. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Νομίζω το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, είδαμε πόσο σοβαρή ομάδα είναι η Σερβία και το πάλεψε μέχρι τέλους και φαίνεται και από τον τρόπο που πανηγύριζαν. Έχουν ένα πολύ σοβαρό προπονητή. Οποιαδήποτε άλλη στιγμή πετυχαίναμε την Σερβία θα την είχαμε κερδίσει και θα μιλούσαμε αλλιώς. Παρόλα αυτά η ομάδα χτίζει χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση που είναι πολύ σημαντικό. Είμαι υπερήφανος για όλους μας. Εμείς προχωράμε, έχουμε ένα τελευταίο ματς, ποτέ στον αθλητισμό δεν είναι προδιαγεγραμμένο και θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και ψυχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 5-4, 7-8, 9-10, 12-11, 14-12 (ημχ) 14-14, 17-17, 18-20, 21-23, 23-26, 25-27

Ελλάδα (Αρβανίτης): Κωστακίδης, Μωραΐτης, Αραμπατζής 5, Νικολαΐδης, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 1, Μπουκοβίνας, Κεδέρης 1, Καραμπουρνιώτης 4, Δομπρής 6, Τζηράς, Κανδύλας 1, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου, Αραπακόπουλος 1, Κοτανίδης.

Σερβία (Χερόνα): Σρετένοβιτς, Τζούκιτς 1, Πέσιτς, Ραντιβόγιεβιτς 3, Νεμάνια Ίλιτς 3, Βάνια Ίλιτς 1, Ζελένοβιτς, Νίκολιτς 3, Μάρσενιτς 6, Νέναντιτς 3, Μιλοσάβλιεβιτς 5, Ντόντιτς, Ομπράντοβιτς, Τζόρτζιτς 2, Τσουπάρα, Μιλοσάβλιεφ.

Διαιτητές: Μπεν-Νταν/Φαράν (Ισραήλ), Κόκκινες: 14:28 Παπαδιονυσίου (επικίνδυνο παιχνίδι), 49:50 Σρετένοβιτς (τρία δίλεπτα) Δίλεπτα: 5-6, Πέναλτι: 4/7- 5/6

Η βαθμολογία του 1ου προκριματικού ομίλου

1. Σερβία 11 (6 αγώνες)

2. Γαλλία 7 (5 αγώνες)

3. Ελλάδα 4 (5 αγώνες)

4. Βέλγιο 0 (6 αγώνες)

* Το Βέλγιο έχει αποχωρήσει από την διοργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης