Μεγάλες στιγμές ζει το χάντμπολ ανδρών της Αιγύπτου, μετά την πρόκριση της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας της βόρειας Αφρικής για πρώτη φορά στα ημιτελικά, στις έξι συνολικά συμμετοχές της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που Ολυμπιακή ομάδα από την ήπειρο της Αφρικής φτάνει στα ημιτελικά.

Μέχρι τώρα, η 6η θέση που είχε καταλάβει το 1996 στην Ατλάντα η Αίγυπτος και η 8η της Τυνησίας στο Λονδίνο το 2012 ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Αφρική στο χάντμπολ ανδρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ρομπέρτο Παρόντο επικράτησε με 31-26 της Γερμανίας στον νοκ άουτ αγώνα της προημιτελικής φάσης του Ολυμπιακού Τουρνουά χάντμπολ των ανδρών, στο Τόκιο, και την ερχόμενη Πέμπτη (5/8) θα βρει στον δρόμο προς τον τελικό την «ασημένια» στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο και «χρυσή» στο Λονδίνο (2012) και το Πεκίνο (2008) Γαλλία.

Για την Αίγυπτο που στο ημίχρονο προηγήθηκε με 12-16 από 5 γκολ πέτυχαν οι Γιαχία Ομάρ και Αλί Μοχάμεντ, 4 γκολ πέτυχαν οι Γιεχία Ελντερά και Μοχάμεντ Σάναντ, ενώ από 3 γκολ σημείωσαν οι Αχμέντ Μοχάμεντ, Αχμέντ Ελαχμάρ και Ομάρ Ελβακίλ.

Η «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Γερμανία, είδε τους Γιόχαν Γκόλα και Γιούλιους Κουέν να πετυχαίνουν από 6 γκολ, ενώ πέντε γκολ σημείωσε ο Μαρσέλ Σίλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης