Την απόκτηση του Πέτρου Μπουκοβίνα ανακοίνωσε σήμερα (2/3) η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Ο διεθνής τερματοφύλακας υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση» και θα ενταχθεί στο ρόστερ της τη νέα σεζόν, αντικαθιστώντας σε αυτό τον Μίλαν Κοσάνοβιτς, ο οποίος έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του συλλόγου για τον Μπουκοβίνα, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2017 αγωνίζεται στο Λουξεμβούργο με τη Χάντμπολ Ες, έχει ως εξής:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πέτρο Μπουκοβίνα από το προσεχές καλοκαίρι. Ο διεθνής τερματοφύλακας, που συμπληρώνει τα 27 του χρόνια την ερχόμενη εβδομάδα (08/03), έχει ύψος 1,88 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας Χάντμπολ του Συλλόγου.

Ο Πέτρος Μπουκοβίνας αγωνίστηκε στα πρώτα του χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα σε Καλαμαρί και Άρη Θεσσαλονίκης και το 2012 πήρε μεταγραφή για τη ΧΑΝΘ. Μετά από 2 χρόνια στη ΧΑΝΘ, όπου έκανε αισθητή την παρουσία του, μετακόμισε στον ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος τη διετία 2014-16, κατακτώντας το νταμπλ του 2015. Ακολούθησε ο Φίλιππος Βέροιας (2016-17) και το καλοκαίρι του 2017 πήρε την απόφαση να υπογράψει στην εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, HB Esch. Σε αυτά τα 4 χρόνια στο Λουξεμβούργο ο Πέτρος Μπουκοβίνας κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα (2019, 2020) και 2 Κύπελλα (2020) και αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι εν ενεργεία τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, ενώ φυσικά τίμησε τη “γαλανόλευκη” και στις μικρές Εθνικές.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο Πέτρος Μπουκοβίνας δήλωσε στο aek.gr: “Αρχικά θα ήθελα να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμενός για τη μεταγραφή αυτή. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είδα ποτέ την ΑΕΚ σαν μια ελληνική ομάδα. Η ΑΕΚ έχει κάνει τεράστια άλματα και πλέον έχει φτιάξει ένα πρότζεκτ και μια δομή που την κάνει να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Το πρότζεκτ, το προπονητικό τιμ και η θέληση όλων των ανθρώπων της ομάδας ήταν οι λόγοι που με έκαναν να έρθω στην ΑΕΚ. Οι στόχοι δεν μπορούν να είναι παρά μόνο το νταμπλ και η διάκριση στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι στόχοι που έχει θέσει το club και τους ενστερνίζομαι απόλυτα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου. Προσωπικά δεν μου αρέσει να χάνω. Επίσης, ατομικά η διαρκής βελτίωση και η χαντμπολική ωρίμανση μέσα από τη σκληρή προπόνηση και την επιμονή είναι πράγματα που θέλω να κερδίσω μέσα στο club“.

Πέτρο, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης