Αντίστροφα για τη συμμετοχή της στον 2ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021 μετράει η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μεταβαίνει οδικώς στα Σκόπια, όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις του γκρουπ. Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του 2ου ομίλου κατά σειρά τη Λιθουανία (19/3, 20:00), την Ισλανδία (20/3, 20:00) και την «οικοδέσποινα» Βόρεια Μακεδονία (21/3, 18:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της ομάδας του Παναγιώτη Μεσσήνη είναι η κατάκτηση μιας από τις πρώτες δύο θέσεις στη βαθμολογία, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 2-19 Δεκεμβρίου 2021 στην Ισπανία.

Το μεγάλο μειονέκτημα για την ελληνική ομάδα είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, εξαιτίας της διακοπής των εγχώριων διοργανώσεων λόγω της πανδημίας. Μετά την επανέναρξη της Α1 γυναικών και πριν το νέο «λουκέτο» έγιναν μόλις δύο παιχνίδια, με αποτέλεσμα οι παίκτριες της μεγάλης κατηγορίας να παραμένουν ουσιαστικά εκτός αγώνων από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν οι παίκτριες του ΠΑΟΚ που έδωσαν κάποια παιχνίδια στο πλαίσιο του European Cup, όπου έφτασαν μέχρι την προημιτελική φάση. Έτσι είναι λογικό ο Παναγιώτης Μεσσήνης να στηριχθεί στις αθλήτριες του «Δικεφάλου του Βορρά», καθώς και στις «λεγεωνάριες» Αγνή Ζυγούρα και Μάγδα Κεπεσίδου, αφού οι ομάδες τους συνεχίζουν κανονικά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Πλήγμα, ωστόσο, για την εθνική αποτελεί η απουσία λόγω τραυματισμού της Λαμπρίνας Τσάκαλου, η μετακίνηση της οποίας από την κροατική Ποντράβκα Κοπρίβνιτσα στη γερμανική Τούρινγκεν ανακοινώθηκε χθες (17/3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, εκτός πλάνων του ομοσπονδιακού τεχνικού τέθηκε, λόγω τραυματισμού, και η Χριστιάννα Κυρικλίδου, η οποία πήρε μέρος στην προετοιμασία της «γαλανόλευκης».

Την αποστολή της εθνικής γυναικών συγκροτούν οι εξής 18 παίκτριες: Ζυγούρα (Γκραν Κανάρια/Ισπανία), Κεπεσίδου (Σταρτ Έλμπλαγκ/Πολωνία), Παναγιωτίδου, Μεντεσίδου, Γκάτζιου, Κουκμίση, Τσικνάκη, Σεβδίλη, Χατζηπαρασίδου (ΠΑΟΚ), Αργυροπούλου, Φράγκου, Μανιά, Καρέλα, Μακρή (Νέα Ιωνία), Xριστοπούλου (ΓΑΣ Καματερού), Κωστοπούλου, Ζενέλι, Βασιλειάδου (Βέροια 2017).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης