Την ήττα με 9-5 γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών από την Ουγγαρία, στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στο πρώτο παιχνίδι της για την προκριματική φάση του World League.

Όπως και στο φιλικό της περασμένης εβδομάδας με την Κίνα, η ελληνική ομάδα προβλημάτισε με την απόδοσή της, ιδιαίτερα επιθετικά, όπου είχε 0/9 με παίκτρια παραπάνω και ένα χαμένο πέναλτι. Κάποια σουτ από την περιφέρεια και η πολύ καλή εμφάνιση της Χρυσής Διαμαντοπούλου κάτω από τα δοκάρια, βοήθησαν το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση να κλείσει ισόπαλο το ημίχρονο (3-3), αλλά στη συνέχεια οι Μαγυάρες ήταν ανώτερες και έφτασαν δίκαια στη νίκη, με κορυφαία την Παρκς που πέτυχε τέσσερα γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εθνική, που αγωνίστηκε χωρίς την τραυματία Ελευθερία Πλευρίτου, είναι εμφανές ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο και ο χρόνος ως το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης (12-26/1) μάλλον δεν επαρκεί. Ρεαλιστικός στόχος είναι να καταφέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρόντερνταμ, το Μάρτιο, ώστε να κατορθώσει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Τόκιο.

Το επόμενο παιχνίδι της εθνικής στα προκριματικά του World League είναι το Σάββατο (28/12, 13:00) με την Ισπανία στην Τεράσα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-4, 0-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Ξενάκη, Σταματοπούλου.

Ουγγαρία (Ατίλα Μπίρο): Γκανγκλ, Ζίλαγκι 1, Άνταλ, Γκουρισάτι, Σουτς, Ματέ, Ίλες, Πάρκς 4, Λαϊμέτερ, Ριμπάνσκα 1, Τοτ-Σαμπάι 1, Γκάρντα 2, Μάγκιαρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης