Την ήττα με 16-9 από τις ΗΠΑ γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του World League, που φιλοξενείται στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ένα αποτέλεσμα που πάντως ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο, αφενός λόγω της ισχύος του αντιπάλου (οι Αμερικανίδες έχουν σαρώσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια), όσο και εξαιτίας των περιορισμένων επιλογών που είχε στη διάθεσή του ο Τεό Λοράντος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε δικαίωμα να παρατάξει μόλις δέκα παίκτριες, αφού οι Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και Ειρήνη Νίνου εκτίουν ποινή, για τη συμμετοχή τους στη σύρραξη που σημειώθηκε στο ματς των προκριματικών με την Ολλανδία. Η τιμωρία τους από τη FINA ήταν για δύο αγωνιστικές, οπότε θα απουσιάσουν και από το αυριανό (15/6, 20:15) παιχνίδι του Β΄ ομίλου με την Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις δεδομένες δυσκολίες, η εθνική προσπάθησε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στο πανίσχυρο σύνολο του Ανταμ Κρικοριάν. Παρότι βρέθηκε στα 68 δευτερόλεπτα να χάνει 2-0, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3, με δύο γκολ της Βάσως Πλευρίτου κι ένα της Ξενάκη. Οι Αμερικανίδες, όμως, με εξαιρετικά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω και γρήγορες επιθέσεις, έκαναν ένα σερί 3-0 και ξέφυγαν 6-3 στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Η Τσουκαλά με γκολ σε παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 7-5, αλλά η Μάσελμαν στην εκπνοή του ημιχρόνου ανέβασε ξανά τη διαφορά στα τρία τέρματα. Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκαν με τις Σάιντεμαν και Χαραλαμπίδη ακόμη δύο κερδισμένες αποβολές, “άνοιξαν την ψαλίδα” στο +5 (10-5) και δεν απειλήθηκαν στη συνέχεια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελληνίδων διεθνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία 1΄51΄΄ η εθνική αγωνίστηκε με παίκτρια λιγότερη, αφού αποβλήθηκαν οριστικά με τρεις ποινές η Ελευθερία Πλευρίτου, η Πάτρα και η Ξενάκη και πλέον δεν υπήρχαν άλλες παίκτριες γηπέδου διαθέσιμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 4-2, 4-2, 4-2

ΗΠΑ (Ανταμ Κρικοριάν): Τζόνσον, Μάσελμαν 3, Σάιντεμαν 1, Φέιταλ 3, Χαουστσάιλντ, Στέφενς 2, Χαραλαμπίδη 3, Ράνεϊ 1, Α. Φίσερ, Γκίλκριστ 1, Μ Φίσερ, Ουίλιαμς 2, Λόγκαν.

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Μαργ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 2, Πάτρα, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 2, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Σωτηρέλη.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Α΄ Όμιλος

Ουγγαρία-Ιαπωνία 26-10

Καναδάς-Ρωσία 12-10

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Ουγγαρία 3, Καναδάς 3, Ρωσία 0, Ιαπωνία 0

Β΄ Όμιλος

Ισπανία-Καζακστάν 20-11

ΗΠΑ-Ελλάδα 16-9

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Ισπανία 3, ΗΠΑ 3, Ελλάδα 0, Καζασκτάν 0

Το πρόγραμμα της Τρίτης (15/6):

Α΄ Όμιλος

15:00 Καναδάς-Ιαπωνία

16:45 Ρωσία-Ουγγαρία

Β΄ Όμιλος

18:30 ΗΠΑ-Καζακστάν

20:15 Ελλάδα-Ισπανία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης