Με νίκη 14-9 επί του Καζακστάν ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της, στον Α΄ όμιλο της τελικής φάσης του World League που διεξάγεται στην Τιφλίδα. Αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας κυλήσουν φυσιολογικά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα καταλάβει τη δεύτερη θέση του ομίλου και στον χιαστί προημιτελικό (29/6) θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα τη Γεωργία.

Η ελληνική ομάδα χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα λεπτά για να σκοράρει και το Καζακστάν άνοιξε το σκορ με τον Σακένοφ, στη συνέχεια όμως οι διεθνείς άρχισαν να κερδίζουν αποβολές και ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στον παίκτη παραπάνω, παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 και 6-2. Οι Ασιάτες βρήκαν λύσεις με δύο πέναλτι, αλλά η εθνική έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 8-4, έχοντας ένα εντυπωσιακό 6/7 με παίκτη παραπάνω. Η διαφορά έφτασε στο +6 (10-4), αλλά ο Βουκσάνοβιτς με τρία διαδοχικά τέρματα μείωσε σε 10-7, σε ένα διάστημα κατά το οποίο η εθνική απέτυχε δύο φορές με αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ έχασε και πέναλτι με τον Δερβίση. Ο Ουκουμάνοφ αύξησε σε 4-0 το σερί του Καζακστάν, το οποίο τελικά «φρέναρε» ο Δερβίσης, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (11-8). Στο τελυταίο οκτάλεπτο η διαφορά αυξήθηκε και πάλι, με το «γαλανόλευκο» συγκρότημα να κερδίζει άλλα τρία πέναλτι (ευστόχησαν Γενηδουνιάς και Φουντούλης, ο Γκιουβέτσης νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Μαχμέτοφ), στο δρόμο για το τελικό 14-9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Βλάχος άφησε εκτός 13άδας τους Κώστα Μουρίκη και Μάριο Καπότση, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην Τιφλίδα τον Δημήτρη Νικολαϊδη, ενώ την ελληνική εστία υπερασπίστηκε ο Κώστας Γαλανίδης.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 5-3, 3-4, 3-1

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης 3, Αργυρόπουλος 2, Νικολαϊδης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Γούβης 1, Γαλανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καζακστάν (Νεμάνια Κνέζεβιτς): Μαχμέτοφ, Μεντβέντεφ, Αουμπακίροφ, Μάρκοβιτς, Σμίντερ, Αρτιουχ, Σακένοφ 2, Βουκσάνοβιτς 4, Ουκουμάνοφ 1, Ρουντάι 2, Αλτάγεφ, Σβέντοφ, Λιπίλιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης