Η Ιαπωνία νίκησε, με ανατροπή μάλιστα, το Ιράν με 3-2 σετ (25-21, 20-25, 29-31, 25-22, 15-13) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά Ανδρών, αφήνοντας τον αντίπαλό της εκτός συνέχειας.

Οι Ιρανοί είχαν στόχο τουλάχιστον την οκτάδα αλλά εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών στο Τόκιο και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην πέμπτη θέση του Α΄ ομίλου, αποχωρώντας πρόωρα από τη «χώρα του ανατέλλοντος ήλιου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γιαπωνέζοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση του γκρουπ, πίσω από Πολωνία και Ιταλία, ενώ το τελευταίο εισιτήριο πήρε ο Καναδάς, παρά την ήττα του σήμερα (0-3 από την Πολωνία), χάρη στη νίκη της Ιαπωνίας.

Νωρίτερα, η Ιταλία επικράτησε με 3-0 σετ της ουραγού του Α΄ ομίλου Βενεζουέλας και προκρίθηκε ως 2η στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά βόλεϊ των ανδρών. Η «σκουάντρα ατζούρα» δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στη Βενεζουέλα και με 25-22, 25-15 και 25-17 έφτασε τις 4 νίκες σε 5 αγωνιστικές. Η μοναδική ήττα των Ιταλών σημειώθηκε από την Πολωνία, για τη 2η αγωνιστική, με τους Πολωνούς να τερματίζουν στην πρώτη θέση του γκρουπ. Η Βενεζουέλα ολοκλήρωσε την παρουσία της στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με 0 νίκες – 5 ήττες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Τέλος, μετά την ήττα της από τη Γαλλία με 3-1, η Ρωσία επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 της Τυνησίας, για την 5η και τελευταία αγωνιστική του Β΄ ομίλου, στο Ολυμπιακό Τουρνουά βόλεϊ των ανδρών, στο Τόκιο. Οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων με 4 νίκες – 1 ήττα και προκρίθηκαν ως πρώτοι στα προημιτελικά, αφού αν και ισοβάθμησαν με τη Βραζιλία, την είχαν νικήσει, είχαν το πλεονέκτημα και την άφησαν στη 2η θέση. Στα προημιτελικά, η ομάδα του Σαμελβούο θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα τον 4ο του Ά ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία νίκησε τις Αργεντινή, ΗΠΑ, Βραζιλίας και Τυνησία, με μία εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ως 6η και τελευταία του Β΄ ομίλου, η Τυνησία ολοκλήρωσε με ρεκόρ νικών – ηττών 0-5 την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης