Ο επτά φορές πρωταθλητής Major τουρνουά, Ματς Βιλάντερ είπε ότι δεν έχει δει ποτέ του κάτι παρόμοιο με την ατμόσφαιρα που επικράτησε στη διάρκεια της σύγκρουσης των «32» του Γουίμπλεντον, μεταξύ του Νικ Κύργιου και του Στέφανου Τσιτσιπά και συμφώνησε απόλυτα με τις “φωνές” προς τους διαιτητές για να γίνουν πιο αυστηροί σε περιστατικά κακής συμπεριφοράς των παικτών.

Ο Ελληνοαυστραλός επικράτησε με 3-1 σετ του Έλληνα πρωταθλητή σε ένα ιδιαίτερα νευρικό, αλλά υψηλής ποιότητας ματς του 3ου γύρου, το βράδυ του Σαββάτου (2/07), το οποίο συχνά απειλούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κύργιος παρατηρήθηκε για βρισιές και είχε έναν μακρύ διάλογο με το διαιτητή, ενώ ο Τσιτσιπάς έχασε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να χτυπήσει τον αντίπαλό του με ένα σμας, ενώ βρέθηκε κοντά στο ν΄ αποβληθεί επειδή χτύπησε το μπαλάκι εμφανώς εκνευρισμένος προς το πλήθος.

«Είναι διασκεδαστικό; Ναι. Είναι σεβαστό; Όχι», είπε ο Βιλάντερ στο Eurosport και συνέχισε: «Είναι υπέροχο το τένις μερικές φορές; Απίστευτο, γιατί και οι δύο παίκτες είναι τόσο καλοί. Και ο Κύργιος είναι τόσο ταλαντούχος. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να δω κάτι τέτοιο, ξανά, για να είμαι ειλικρινής, γιατί δε νομίζω ότι αυτό θέλουμε να προωθήσουμε στο τένις. Θέλουμε να μην το προωθήσουμε ως ψυχαγωγία.

Θέλουμε να το προωθήσουμε ως εμπνευσμένο, εκπαιδευτικό, αλλά αυτό είναι που ίσως θέλουν να δουν οι άνθρωποι. Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής αυτού που συμβαίνει για να είμαι ειλικρινής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Απρίλιο, η διεθνής ομοσπονδία των ανδρών (ATP) προειδοποίησε τους παίκτες με «εσωτερική ενημέρωση» ότι οι αξιωματούχοι των αγώνων έλαβαν οδηγίες να λάβουν αυστηρότερη στάση έναντι της ανάρμοστης συμπεριφοράς στο γήπεδο, ενώ ο κώδικας συμπεριφοράς για τέτοιες παραβιάσεις θα επανεξεταστεί επίσης.

Ο 27χρονος Κύργιος έχει λάβει πολλαπλά «τσουχτερά» πρόστιμα εφέτος και στο παρελθόν με πρόσφατο ένα των 10.000 δολαρίων επειδή έφτυσε προς την κατεύθυνση ενός θεατή που ήταν εκνευρισμένος στη διάρκεια του αγώνα του με τον Βρετανό, Πολ Τζουμπ.

Ο Τσιτσιπάς χαρακτήρισε τον Κύργιο «νταή» με «κακή πλευρά» στον χαρακτήρα του, ενώ ο ομογενής τενίστας απάντησε χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «μαλακούς» και προσθέτοντας ότι ο Έλληνας έχει «σοβαρά προβλήματα».

Ο Βιλάντερ από την πλευρά του συμφώνησε με τον πρώην φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, Αλεξ Κορέτσα, ο οποίος είχε πει: «Οι διαιτητές που κάθονται στην καρέκλα πρέπει να είναι πιο αυστηροί. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των παικτών και των διαιτητών.

Ο διαιτητής πρέπει να πει “είμαι το αφεντικό και δεν μπορείς να κάνεις και να λες ό,τι θέλεις”. Αγαπάμε τον αγώνα, αγαπάμε τη διασκέδαση, αλλά πρέπει επίσης να σεβαστούμε λίγο τις συνθήκες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης